DBU fastholder: Fodbold er fortsat lukket til efter 10. maj

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Danmarks Idrætsforbund har i dag meldt ud, at der åbnes for udvalgte udendørs idræts-aktiviteter – i små grupper, uden kropskontakt.

Udmeldingen er blevet taget til efterretning i DBU, der dog betragter fodbold som en kontaktsport og derfor fastholder tidligere udmeldinger om, at DBU’s turneringer og andre aktiviteter, herunder holdtræning i både store og små grupper, er lukket indtil der er nye anbefalinger og regler fra myndighederne.


DBU valgte allerede den 12. marts at følge anbefalingerne om at lukke alt fodbold i takt med, at resten af samfundet gjorde det samme. Denne nedlukning er blevet forlænget i flere omgange, samtidigt med anbefalingerne fra myndighederne blev forlænget.

Nu arbejder DBU ud fra, at nedlukningen af aktiviteterne varer indtil 11. maj, med mindre andet bliver besluttet.

Beslutningerne har konsekvenser for kampe og træninger for hold i :

DBU’s direktør, Jakob Jensen, lægger vægt på, at ansvarlighed er afgørende i denne tid.

”Vi glæder os alle til at få gang i dansk fodbold, både på og udenfor banen. Vi må dog vente lidt endnu, da fodbold er en kontaktsport og dermed ikke en del af den langsomme, forsigtige åbning af idræts-aktiviteter. Vi befinder os fortsat i en samfundskrise, og her skal vi være vores ansvar bevidst, for også her er DBU en del af noget større. Vi ser alle sammen frem til, at vi igen kan skabe fællesskab og begejstring igennem fodbold,” siger Jakob Jensen.