DIF lemper på regler for udendørsidræt: Tennis og golf kan spilles igen

Fjerritslev Tennisklub. Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

DIF tilpasser anbefalingerne til sine specialforbund og idrætsforeninger efter dialog med Sundhedsstyrelsen. Det skriver DIF i en pressemeddelelse.

Det betyder, at udendørsidræt som golf og tennis igen kan dyrkes.


Fremover lyder anbefalingen fra DIF nemlig, at udendørsidræt, som vel at mærke ikke indeholder kropskontakt, godt kan afholdes, når det sker inden for rammerne af de generelle krav og anbefalinger, som sundhedsmyndighederne og regeringen har offentliggjort på coronasmitte.dk.

At anbefalingen nu ændres, betyder dog ikke en tilbagevenden til den klassiske udendørsidræt.

”Vi er meget langt fra normale tilstande. Myndighedernes anbefalinger og krav skal overholdes, og derfor er det en helt anden form for idræt, end den vi kender. Det er vigtigt at understrege,” siger DIF-formand Niels Nygaard og fortsætter:

”Vi valgte dengang (ved nedlukningen den 11. marts, red.) at gå et skridt videre og på eget initiativ anbefale en nedlukning af udendørsidrætten ud fra et forsigtighedsprincip. Siden da har danskerne har fået myndighedernes anbefalinger om blandt andet at holde afstand, sørge for høj håndhygiejne og ikke at mødes i større grupper ind under huden. Derfor stoler vi på, at vores foreninger er i stand til at afholde udendørsidræt uden kropskontakt forsvarligt og inden for rammerne af myndighedernes retningslinjer”.

Ikke et krav at foreningerne genåbner
Den tilpassede anbefaling er ikke et krav til foreninger om at starte udendørsidræt op. Det understreger Niels Nygaard.

”Der er tale om frivillige foreninger, hvor der er forskelle fra forening til forening og idræt til idræt. Vores tilpassede anbefalinger er ikke et krav til foreninger om at starte aktiviteter op. De kan gøre det, hvis det sker under forsvarlige former, og hvis de er i tvivl om, hvorvidt det kan lade sig gøre, så skal de lade være,” siger Niels Nygaard.


Krav fra sundhedsmyndigheder skal overholdes
For DIF er det desuden afgørende, at krav og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne overholdes. De indebærer blandt andet nedenstående regler:

• At man ikke må samles flere end 10 personer
• At man skal holde en afstand på 2 meter til andre personer
• At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe
• At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde
• At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer
• Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter (fx ketcher eller golfkøller), anbefaler Sundhedsstyrelsen at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvor dette ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit.
• Det forudsættes, at klubhuse og fælles badefaciliteter stadig ikke er tilgængelige.


Hvis man som forening vælger af afholde udendørs idrætsaktiviteter, så opfordrer DIF desuden til, at det sker inden for disse rammer:

• Udendørsaktiviteten bør foregå i mindre grupper 
• Der skal være adgang til det sted eller anlæg, hvor udendørsaktiviteten foregår (kommunerne kan have særlige restriktioner, som skal respekteres).
• Medlemmer af forening/klub møder op omklædt og tager hjem efter endt udendørsaktivitet. 
• Vær opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen.