Mad på plænen afslutter skoleåret i Trekroner

Plænen summer af liv og glade stemmer, mens børnene hopper i hoppeborgen og forældrene nyder samværet. Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Mad på plænen afslutter skoleåret i Trekroner

Der var dækket fint op med borde og stole på TIF98s store grønne græsplæne. I år havde Trekronerskolen og SI Solstrålen flyttet årets traditionsrige fælles afslutningsarrangement fra skolen til boldbanerne ved TIF98. Her kunne de nemlig også drage fordel af, at Sommerfesten, som afvikles i Trekroner denne weekend, havde gjort klar med stort telt, salgsvogne og legeredskaber til børn i form af hoppeborge og en guldgraver-container.

Jammerbugtposten.dk kiggede forbi Trekronerskolen og SI Solstrålen for at opleve deres fælles afslutningsarrangement.

Mad på plænen har stor tradition og går mange år tilbage

Det årlige fællesarrangement, Mad på plænen, samler medarbejdere, forældre og børn på tværs af alle årgange i skolen og SI Solstrålen. Arrangementet har en lang tradition; ingen af de nuværende ansatte kan huske, at det ikke har været afholdt som afslutning på skoleåret, fortæller leder af SI Solstrålen, Grethe Hegelund Holm, mens hun kigger ud over de mange familier, der har slået sig ned med madkurve på medbragte tæpper eller ved de opstillede borde og bænke.

Der var en hyggelig stemning og summen hos de voksne

Mens børnene hoppede, gravede efter guld eller spillede fodbold, havde de mange voksne tid til at snakke og hygge sig sammen, hvilket skabte en herlig summen på plænen, sammen med de glade børns hvin fra hoppeborgene. Arrangementet havde flot opbakning med mange ældre søskende, forældre og endda også bedsteforældre til børn på Trekronerskolen eller i SI Solstrålen.

Medarbejdere og leder for Trekronerskolen, Trille Poulsen, var naturligvis også at finde på plænen. Stemningen var i top, og der var også fokus på, hvad der venter efter sommerferien.

“Efter sommerferien starter der 13 børn i vores 0. klasse på Trekronerskolen, hvilket er rekord inden for de seneste mange år. Vi har gang i så mange gode ting, og vores børnetal stiger, så der er meget, vi glæder os over for tiden,” fortæller Trille midt på plænen med et kæmpe smil.

Hoppeborgene og guldgraver-containeren var populære hos børnene

“Det ligger herovre, jeg så én af de voksne grave det ned,” lyder det fra en ihærdig og håbefuld guldgraver, mens han og et par kammerater hurtigt snupper nogle skovlfulde sand og kigger forventningsfuldt ned i hullet. Men børnene må desværre konstatere, at det ikke er så ligetil at finde guld. Heldigvis er humøret højt hos dem alle, og de suser hurtigt videre til de store hoppeborge.

Anton fra førskolen har haft mere held med at finde guld. Han viser stolt to store guldklumper frem, som han har gravet op.

Anton fra førskolen viser stolt de guldklumper frem, han har fundet i guldgraver-containeren. Foto: Jammerbugtposten.dk
Børnene graver ihærdigt efter guld i den populære guldgraver-container. Foto: Jammerbugtposten.dk
Børnene leder med stor entusiasme efter skjulte skatte i guldgraver-containeren. Foto: Jammerbugtposten.dk

Ud af 6. klasse på Trekronerskolen og videre i livet

Ved fodboldmålene taler vi med fire drenge, der i år går ud af 6. klasse og dermed også ud af Trekronerskolen og videre i 7. klasse på en anden skole.

“Mad på plænen har været her i alle skoleårene, og det er altid mega hyggeligt,” lyder det fra drengene, mens pulsen falder lidt ned efter fodbolddysten. “Det har været fedt at gå på Trekronerskolen med gode venner, et godt sammenhold, og hvor vi har været venner, siden vi var små,” fortæller Thor Mølgaard Christensen, og han bakkes op med anerkendende nik fra sine tre kammerater.

“Vi glæder os til 7. klasse med de nye valgfag, til at vi får flere og nye venner og til at blive konfirmeret,” fortæller drengene og slår fast, at det har været fedt at gå på Trekronerskolen, hvor man hurtigt får mange venner og lærer alle andre børn at kende på tværs af årgange.

Kasper Overgaard Kjær, Karl Emil Stensen Jensen, August Friis Bjerre og Thor Mølgaard Christensen afslutter i år deres tid på Trekronerskolen. Efter sommerferien venter 7. klasse på de nærliggende skoler med overbygning. Foto: Jammerbugtposten,dk

Mad på plænen den 20. juni 2024 varede et par timer. Trekronerskolen sender i år børnene på sommerferie fredag den 27. juni.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn