Trods besøgsforbud: Masser af aktivitet på kommunens plejecentre og bosteder

Plejecenter Solbakken har haft besøg af Brovst pigegarde.
Print Friendly, PDF & Email

Forbuddet mod besøg på plejecentre og bosteder holder ikke beboerne fra at hygge sig.

I en ellers lidt svær tid, gør de ansatte lidt ekstra ud af hverdagen, og hjælper beboerne med at holde kontakt med pårørende. Det skriver Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.


Som man forleden kunne læse på Jammerbugtposten.dk, spillede bandet Beers For Tears live-musik for beboerne i Poppelhuset og Egehuset i Brovst. Men der er også blevet spillet musik på flere bosteder og plejecentre i Jammerbugten.

Plejecenter Solbakken i Brovst har haft besøg af Kirkegårdssangerne tre søndage i træk. Plejecenteret har også haft besøg af Brovst pigegarde.

Pandrup Plejecenter havde livekoncert med Peter Olesen, bedre kendt som ”Grønlænder Peter”. Han kom med sit keyboard og mikrofon spillede og sang i 1½ time i forårssolen. Flere beboere kom med opfordringer til sange, og der blev sunget og danset i gården.

Pandrup Plejecenter havde livekoncert med Peter Olesen, bedre kendt som ”Grønlænder Peter”.

Jammerbugt Kommune skriver desuden, at mange af de lokale erhvervsdrivende og de lokale medborgere næsten på daglig basis tilbyder at komme med kage, blomster, slik eller andet, som glæder og skaber hyggestunder blandt beboerne. De lokale virksomheder og medborgere ønsker at forkæle beboerne og personalet.


Hjælp til Face Time og mails
Da antallet af telefonsamtaler med pårørende steg markant kort tid efter besøgsforbuddet på bosteder og plejecentre, så blev der sat ekstra tid af til den aktivitet. Og fra blot at tale sammen i telefonen, så er der også muligt for beboerne at foretage opkald til deres pårørende via Face Time. 

Mange beboere får i disse tider også flere mails med billeder. Dem sørger personalet for at printe ud og læse højt for beboerne. Personalet er også behjælpelige med de daglige vinkeaftaler gennem vinduer og fra altanerne. 

Videoopkald som Face Time bruges flittigt i disse corona-tider, hvor der er besøgsforbud på plejecentre og bosteder. Foto: Jammerbugt Kommune.


”Sædvanligvis har vi stor fokus på hygge og nærvær i dagligdagen. Nu, hverdagene er vendt op og ned for os alle, så gør vi lidt ekstra ud af det for vores beboere. Vi gør blandt andet meget ud af at skabe ekstra hyggeligt samvær – både mellem beboerne og mellem beboere og personale, nu beboerne ikke kan få besøg,” fortæller områdeleder for plejecentrene Tanja Christensen.

“Det er også vigtigt for beboerne at komme ud i den friske forårsluft, og få nogle oplevelser sammen – både i haverne i tilknytning til plejecentrene, og på busture ud i Jammerbugt Kommune. Ellers bruger vi tid på fællessang, som mange andre i Danmark lige nu, vi har fejret Dronningens fødselsdag og påsken, og endelig får vi masser af søde sager, kager og blomster fra lokalområderne. Det skaber også glæde og noget at snakke om.”

Fællessang i gårdhaven. Foto: Jammerbugt Kommune.


Lignende tiltag foregår også på kommunens bosteder for voksne med psykiske handicaps.

”På vores bosteder på Egehuset og Poppelvej forsøger personalet at tænke lidt kreativt, nu hverdagen ser noget anderledes ud for vores beboere. Det er vores indtryk, at beboerne sætter stor pris på de små ting. Blandet andet når de får gratis lagkage eller slik og blomster, så er det med til at gøre en forskel for vores beboere,” fortæller Mia Rikke Bager Nikolajsen, der er afdelingsleder for handicapområdet i kommunen.

“De bliver overrasket, føler sig måske mere set og værdsat, og det giver anledning til noget at snakke om. Nogle af bidragene fra de lokale forretninger, har personalet pakket ind og sat en lille hilsen på til de enkelte beboere.”

Hver dag forsøger personalet på bostederne at finde tid til den lille ekstra ting for beboerne, som gør dagene lettere at komme igennem. Det kan være lige fra en gåtur, en lille dans ved middagsbordet, en historie der læses op, eller negle som lakeres.

Foto: Jammerbugt Kommune.

Ved måltiderne bliver der også hygget lidt ekstra, og måltiderne varer lidt længere tid i øjeblikket. Her får de gode snakke, og den gode latter ofte plads. Og ellers ser beboerne gode, gamle film og nyder et glas vin, øl eller andet godt.

Foto: Jammerbugt Kommune.