Ulla Flintholm til Johnny Solberg: Beslutningen er altså IKKE en rationalisering – tværtimod

Ulla Flintholm
Ulla Flintholm (V) medlem af Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune

Af Ulla Flintholm (V) Byrådsmedlem Jammerbugt kommune
Svar til Johnny Solberg på læserbrev bragt på Jammerbugtposten

Med baggrund i budgetforliget for 2022 står vi over for en historisk stor investering i den kommunale tandpleje. 

-- annonce ---


Kommunalbestyrelsen er enige om at tage ansvar for vores børns tandsundhed og for vores medarbejderes arbejdsmiljø. Det gør vi ved at prioritere, at der fremadrettet etableres en ny fælles kommunal tandklinik samtidig med at vi opprioriterer den decentrale forebyggende indsats ude på alle 12 folkeskoler.

Hermed øger vi muligheden for at rekruttere flere dygtige medarbejdere, der ønsker at være en del af et stærkt fagligt fællesskab i tidssvarende og opdaterede rammer. Et meget stort ønske fra medarbejdersiden som har været bragt frem af lokal MED ad flere omgange.

Beslutningen er altså IKKE en rationalisering – tværtimod. Det er rigtigt, at vi pt. er udfordrede på antallet af tandlæger – også pga. af sygdom, der dog hverken er stressrelateret eller skyldes arbejdsmiljøet.

Desværre må vi konkludere, at tandlægemangel konkret betyder mangel på tandlæger, og derfor har vi også taget opgaven på os med at sikre attraktive faglige miljøer med alle kompetencer samlet under samme tag.

Børne- og Familieforvaltningen har de seneste uger sammen med HR arbejdet på et stillingsopslag med udgangspunkt i budgetteksten for alle vakante stillinger, opslaget går ud efter uge 42.

Du beskriver en hverdag med stress, kaos og uden ledelse – og selvfølgelig skaber det et uholdbart arbejdsmiljø, når man mangler dygtige og kompetente kolleger i hverdagen.

Men det har vi naturligvis også reageret på, jeg kan oplyse, at Familie- og Forebyggelseschefen selv har taget ledelsen på sig, og der er lagt en plan i samarbejde med både TR og arbejdsmiljørepræsentanten.

Det bliver den nye Kommunalbestyrelse, der træffer beslutning om placering og organisering af den nye klinik – jeg håber, at Konservative også er klar til at tage ansvar for beslutningen.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn