Innovativ skoleskak på Jetsmark skolecenter

Jetsmark Skolecenter Styrker læring gennem skak: En dag med aktivitet og engagement Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Innovativ skoleskak på Jetsmark skolecenter

Skolecenter Jetsmark har netop afholdt Skolernes Skakdag – Hjernens Motionsdag. Datoen var lidt forskudt i forhold til landsdækkende skoler, men det passerede bedre ind i skolens planlægning. Jetsmark Skoleskak har en lang historie med skaktraditioner, men i dag fokuserer vi mere på at støtte den eksisterende læring på skolen.

Elever fra 2., 3. og 4. årgang deltog i forskellige aktiviteter, supplerende til deres ugentlige skoleskaklektioner. Navnene på de fem værksteder afspejler udviklingen af ​​skoleskakken: Bevægelsesværksteder som Løbeskak og Basketskak, Makkerskak (Babyskak), Actionskak og Among-Us (Spionskak).

Skoleskakkens dag blev igen en succes. Variationen mellem de forskellige værksteder blev positivt modtaget. Fire skaklærere samt ældre elever bidrog til arrangementet, mens de sædvanlige klasselærere også var til stede og sikrede en god afvikling.

De seneste år har Skolecenter Jetsmark uddannet til pædagoger og en matematiklærer som skaklærere, hvilket har forbedret undervisningen markant. Selvom der stadigvæk findes traditionelle skakturneringer, er der ikke plads til lange ventetider i den ugentlige skaklektion.

Flere elever viser interesse for mere skak, og derfor tilbydes aftenskak på Skolecenter Jetsmark. Der er også mange konkurrencemuligheder for dem, der ønsker at deltage i højere plan.

Foto: Privat
Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Kiki Bille Bach: Ombygning af Kattedamsvej kræver et fokus på trafiksikring

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn