Erindringen om cirkus Arenas brand: Et uforglemmeligt øjeblik fra barndommen

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Erindringen om cirkus Arenas brand: Et uforglemmeligt øjeblik fra barndommen

i forbindelse med at cirkus Arena gæster Fjerritslev den 5. maj 2024, har vi på Jammerbugtposten.dk afviklet en konkurrence. I den forbindelse dukkede nedenstående fortælling op i vores indbakke:

Af Lene Kjeldgaard Engtoften 4 Fjerritslev

Jeg vil gerne dele en hændelse fra min barndom, som stadig står klart i min erindring, selv efter så mange år. Det var i slutningen af ​​70’erne, da cirkus Arenas teltvogn brændte lige uden for vores hus i Kr. Sonnerup en tidlig morgen, mens de var ved at flytte til en ny by (Jægerspris).

Dengang var teltene konstrueret med tykke træteltstænger, og det var en benzinbeholder under lastbilen, der antændte flammerne. Jeg mindes de høje råb, og min far måtte hurtigt finde haveslangerne frem for at slukke ilden. Chaufføren, der kørte lastbilen, kom bagefter ind og fik en kop kaffe, og vi fik tilbudt gratis billetter til aftenens forestilling, desværre kunne vi ikke komme afsted.

Det mest bemærkelsesværdige var dog synet af de andre kunstnere, der passerede i deres beboelsesvogne og campingvogne, kunne se deres arbejdsplads brænde ned. De vidste godt, at der ikke var noget, de kunne gøre.

Jeg har siden talt med den gamle cirkusdirektør, Benny Berdino, på dyrskuepladsen her i Fjerritslev, og han mindedes hændelsen, som om det var i går. Det var en påmindelse om, hvor uforglemmelig og livfuld cirkuskulturen er, selv i de mest uventede øjeblikke.

LÆS OGSÅ: Bubber og Malene Qvist præsenterer Cirkus Arenas nye supercirkus i Fjerritslev

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn