Claus Rom: Landbruget vil ikke nedlægge Venstre

Claus Rom, Gjølbygård, Gjøl, 9440 Aabybro. Fødevareproducent og byrådsmedlem i Jammerbugt Kommune (V) Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Landbruget vil ikke nedlægge Venstre

Af Claus Rom, fødevareproducent og byrådsmedlem i Jammerbugt Kommune (V)

Ole Stavad har fået helt forkert fat i det, – landbruget hverken vil eller kan nedlægge Venstre. Det er Venstre, Moderaterne og Socialdemokratiet der vil lukke dele af landbruget ned med en Co2 afgift. Helt konkret ca. 25% af erhvervet ifølge Svare-rapporten, hvis erhvervet pålægges højeste Co2 afgift.

Ole Stavad skriver at det koster stemmer for partierne, hvis vi vælgere ikke får serveret vores ”livretter”. Hvis det er et problem for regeringspartierne, må de vel overveje om ”menuen” er rigtigt sammensat. Sagt på en anden måde, er partierne i kontakt med deres politiske bagland? Det er vel sådan, at partierne har deres grundlag i vælgerne og ikke omvendt.

LÆS OGSÅ: Ole Stavad: Vil landbruget nedlægge Venstre?

Om vi er forkælede vælgere generelt, som Ole Stavad skriver, må stå for hans egen regning. Dog vil jeg gerne kraftigt pointere, at jeg føler mig ikke særligt forkælet, – når dansk landbrug skal pålægges en skat på fødevareproduktion, som det eneste land i verdenen.

Jeg råber op som byrådsmedlem i en landdistriktskommune, – når der tages politiske beslutninger der får store konsekvenser for min kommune, – det bude Ole Stavad måske tilslutte sig som politiker i en region, der omfatter mange landdistriktskommuner.

Som jeg har givet udtryk for tidligere, så fjerner afgifter jo ikke Co2, – det er en skat til staten. Til gengæld resulterer afgiften på fødevareproduktion til et mere delt Danmark, – det er ikke godt for nogen og skaber kun ufred.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn