Lis Jensen: Et krav vi vil kæmpe indædt for

Lis Jensen
Regionsrådsmedlem Lis Jensen fra Enhedslisten - De Rød-Grønne

AF Lis Jensen Gruppeformand Enhedslisten Region Nordjylland

“Når de lavtlønnede nedlægger arbejdet, bliver  der foretaget indgreb med den begrundelse, at strejken rammer livsvigtige områder. Hvorfor er de, der arbejder med livsvigtige områder lavtlønnede”?

-- annonce ---

Dette fine digt er skrevet af arbejderforfatteren Carl Scharnberg og det kom jeg til at tænke på i forbindelse med, at den socialdemokratiske regering sammen med et flertal i Folketinget har vedtaget et lovforslag til indgreb i sygeplejerskestrejken!! 

Det er en hån mod sygeplejerskerne og den højt besungne “danske model” men osse en stor trussel for det danske sundhedsvæsen. Sygeplejerskerne har kæmpet kampen for de andre lavtlønnede kvindefag og har to gange stemt nej til den aftale, som nu trækkes ned over hovedet på dem!!

En flot kamp, men osse en hård kamp og hvis nogen er så naiv at tro, at hverdagen straks vil indfinde sig på sygehusene, fordi strejken nu er slut, må de tro om.Der er et stort efterslæb af behandlinger og operationer, der nu skal indhentes og de sygeplejersker, der blev udtaget til strejke har krav på afholdelse af 3 ugers ferie, men værst af alt er, at det med lovindgrebet bliver endnu vanskeligere at rekruttere og fastholde sygeplejerskerne – dermed er det danske sundhedsvæsen stærkt truet.

Men der skabt en bevægelse, som ikke stopper uden videre og det lover godt for den uligeløn, der har været for de kvindedominerede fag tilbage til 1969.

Det skal der laves om på, så nu MÅ regeringen påtage sig ansvaret om omgående at finde penge til afskaffelse af denne urimelige uligeløn!!

Lige nu er der budgetforhandlinger i region Nordjylland og Enhedslistens hovedkrav er at der afsættes penge til en “genopretningspulje”.

Et krav vi vil kæmpe indædt for.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn