Læserbrev: Spørgetid og konservativ POP

Christian Hem
Christian Hem (V) medlem af kommunalbestyrelsen i Jammerbugt
Print Friendly, PDF & Email

Af Christian Hem (V) Klostervænget 10. 9490 pandrup
Medlem af Kommunalbestyrelsen Jammerbugt     

Ulf Nielsen – Nordjyskes faste skribent – får dag ind og dag ud lov til at boltre sig på debatsiderne – med det samme vigtige emne –  NNP Tranum – uden dog at tilføre noget nyt – Og så alligevel i torsdags – hvor samme Ulf Nielsen så angreb borgmesterens måde at administrere spørgetiden forud for Kommunalbestyrelsesmødet på – den eneste fejl der skete var, at Ulf Nielsen faktisk fik al for lang taletid i forhold til reglerne – man har ret til et spørgsmål som kan stilles på 2 minutter og efterfølgende et tillægsspørgsmål – helt i henhold til reglerne henviste borgmesteren svaret på spørgsmålene til debatten om punktet, som kom senere på dagsordenen – da vi så nåede frem til dagsordenspunktet om NNP Tranum indledte borgmesteren punktet med kort at svare på spørgsmålene og opfordrede de øvrige medlemmer til at være opmærksom på spørgsmålene i deres indlæg – helt som vi plejer – og mange var i deres indlæg opmærksomme på de stillede spørgsmål – og da så debatten var færdig fik Ulf Nielsen lejlighed til at stille 1 tillægsspørgsmål – det udviklede sig til en byge af spørgsmål – og borgmesteren burde selvfølgelig have stoppet Ulf Nielsen – men i demokratiets navn – og fordi vi ved hvor meget emnet betyder for ham fik han lov til at fortsætte sit indlæg – til gengæld måtte borgmesteren naturligvis konstatere, at vi ikke kunne starte debatten forfra.

Når vi skriver dette indlæg er det fordi vi går meget op i nærdemokratiet incl. spørgetiden i kommunalbestyrelsen – og når Ulf Nielsen anfægter den – finder vi det på sin plads at orientere borgerne om, at reglerne omkring spørgetiden – også denne gang er overholdt – endda til den gode side.

Spørgetiden er nemlig ikke et borgermøde – men en mulighed for at få et konkret svar på et konkret spørgsmål.

Når vi taler borgerdemokrati, ja, så har vi opfordret Naturstyrelsen til at holde et borgermøde om NNP Tranum – og det tror vi de har lyttet til – det er jo mest korrekt, at de afholder et borgermøde – det er jo deres og regeringens projekt.

De lokale konservative i Kommunalbestyrelsen har travlt med at rette fokus på vi andres gøren og laden i denne sag – et faktum er det imidlertid, at det konservative folkeparti er en del af beslutningen på Christiansborg omkring Naturnationalparker – og de har givet ministeren bemyndigelse til at beslutte om der skal sættes hegn op – eller ej – det ultimative problem for NNP Tranum – men sådan er der jo så meget – 

Senest har det konservative folkeparti også valgt at undsige den politisk nedsatte Task force omkring Sømærket i Blokhus. Jo – smarte snuptagsløsninger er blevet en del af lokalpolitikken – vi tror nu mest på det solide lange seje træk. I øvrigt ligesom den lokalt forankrede Task Force Blokhus gør det.

2 KOMMENTARER

  1. Kære Christian Hem
    Snuptagsløsninger er borgmesteren selv storbruger af. Bare se hvordan han i et snuptag suste over til S-miljøministeren Lea Wermelin og Susanne Zimmer fra De Frie Grønne, hvor han gav dem fuld og betingelsesløs adgang til et forsøg med NNP Tranum og eksperiment med rewilding, og lovede sågar borgernes fulde opbakning, samt kr. 2,0 mio. af vores surt opsparede skattekroner – uden at spørge os.
    Penge, der havde været bedre brugt på ældreområdet, da det er mere nødlidende i Jammerbugt Kommune end biodiversiteten i Tranum.
    Lad mig også lige gøre opmærksom på, at Facebook gruppen “Ja tak til natur NEJ TAK til indhegnet Naturnationalpark Tranum”, nu har mere end 5.200 medlemmer, der alle er imod forsøget med NNP Tranum og eksperimentet med rewilding og udsultning/vandrøgt af dyr på helårsgræsning bag hegn.

    Hvis borgmesteren så var interesseret i reel borgerdemokrati med borgerinddragelse og -indflydelse, så ville han foranledige afholdt et borgermøde, og spørge borgerne hvad de mener om naturstyrelsens planer om et forsøg med NNP Tranum – og ikke blot underdanigt spørge NST om ikke de vil være søde og afholde et borgermøde.

    Som V-borgmester i Jammerbug Kommune kan han blot træde i karakter, og af egen drift afholde borgermøde for at finde ud af, hvor borgerne står i spørgsmålet om forsøget med NNP Tranum. Således oplyst, kan borgmesteren arbejde ud fra et ønske om at varetage borgernes tarv, og på demokratisk vis, miljøminister Lea Wermelins modstand til trods, støtte flertallet med at finde den absolut bedste løsning, for naturen og kulturlandskabet i Tranum – og følge trop med jeres V-partifælder på Christiansborg.
    Alt sammen i veneration for vores fælles kulturarv, fra generationers slid og hårde arbejde, der har skabt vores unikke og helt karakteristiske Vestkystnatur som vi er udrundet af – med plads til alle, og glæde for de fleste.

    Et yderligere forslag fra mig, til en snuptagsløsning for borgmesteren, vil være et NEJ til Socialdemokratiet og miljøministeren, med krav om en pause i implementeringen af NNP Tranum. En pause, der skal bruges til en helhedsorienteret bred undersøgelse af naturen i Tranum, og klarlæggelse af hvad det er der skal opnås med forsøget NNP Tranum og eksperimentet rewilding med udsultning af dyr bag hegn.

    Det må være et ufravigeligt krav at man ved hvad det er der skal opnås i NNP Tranum – før implementering!

    Sluttelig skal jeg, for god ordens skyld, gøre opmærksom på at græsning uden tilskudsfodring er underforstået ved rewilding og ekstern græsning.
    Ref. Ritta M Buttenschön og anført som kommentar i DCE, AU-Tech rapport nr. 425, spørgsmål nr. 48 fra Naturstyrelsen til forskerne fra Aarhus Universitet, der har udarbejdet ovenanførte rapport på bestilling fra MST og NST.
    Så der er ingen grund til at tro, at der vil ske tilskudsfodring om vinteren, hvor græsset ikke gror. Miljøminister Lea Wermelin har, af samme årsag, fået vedtaget lov L229, med forringet dyrevelfærd i Naturnationalparker til følge.
    – Hvorfor lovændring hvis ikke det er meningen at loven skal bruges?

    Mvh
    Chresten Boelt

  2. Kommentar til Christian Hems læserbrev her på siden.
    Jeg nyder hver gang, der er en modstander af mine synspunkter og læserbreve, der indbyder til debat.
    Angående mit angreb af borgmesterens måde at lede spørgetiden før kommunalbestyrelsen på.
    Hem henviser til regler for spørgsmål forud for kommunalbestyrelse møder, som kommunalbestyrelsen har lavet. Reglerne som jeg er orienteret om fra anden side, er interessant læsning. Spørgsmålene til kommunalbestyrelsesmøderne skal være i borgmesterens mailboks senest kl 1200 dagen før kommunalbestyrelsesmødet.
    Uddrag af reglerne: Spørgsmål stillet direkte til enkelte kommunalbestyrelsesmedlemmer. Her bestemmer den adspurgte selv om vedkommende vil svare på spørgsmålet.
    Det tilkommer alene borgmesteren, som mødeleder at fortolke og administrere ovennævnte regler.
    Fakta: Det er helt efter reglerne, at borgmesteren ikke svarer på spørgsmål, der ikke er på hans ønskeliste.
    Ifølge et kommunalbestyrelsesmedlem rundsendes de indkomne spørgsmål ikke til kommunalbestyrelsesmedlemmerne før kommunalbestyrelsesmødet, hvilket han anser for at være forkert.
    Jeg vil tillade at henvise til mit læserbrev i nordjyske den 2 marts 2022 angående sidste kommunalbestyrelsesmøde. Her lover jeg ikke at deltage i fremtidige kommunalbestyrelsesmøder.
    Det var noget forvirrende at høre på, at borgmesteren og formanden for 3 landbrugsforeninger efter møde på borgmesterens kontor, sammen med advokat havde lavet en fællesskrivelse til miljøministeren, hvor alle 4 havde underskrevet. Trods det stemte borgmesteren mod fælleshenvendelsen fra de 3 foreninger om ham selv til miljøministeren. I stedet stemte han for bekymringsbrev til miljøministeren sammen med flertallet af kommunalbestyrelsen.
    Udkast til projektbeskrivelse og over ordende retnings linier for forvaltning af NNP.Tranum lavet af miljøministeren fra dec. 2021. Debatten gav ikke indtryk af, at kommunalbestyrelsesmedlemmerne kendte til ovennævnte. Udkastet udarbejdet af miljøministeren, er blevet gennemtrumfet blandt andet i Gribskov.
    Her var både kommunalbestyrelse , lokalbefolkningen, samt 2 lokalforenings formænd i DN store modstandere. Modstanden og samtlige indsigelser gjorde ikke indtryk på ministeren. Hun fulgte hendes eget udkast. Stor modstand af NNP.er på Læsø, og Thisted kommune med flere har heller ikke påvirket ministeren. Jammerbugt kommune henviser til god dialog med de lokale naturstyrelser. Fakta er bare, at de lokale ikke har en mening om nogen ting. Den kommer fra miljøministeren. Det fik vi klar bevis for ved orienteringsmødet ved Over Klitten sø, sommeren 2021. Her kunne de lokale ikke svare på spørgsmål om hvad slags dyr man ønskede at udsætte i NNP.erne. De afventede besked fra ministeren. Jeg tror desværre debatten i kommunalbestyrelsen er spild af tid. Bare vendt at se. Det bliver som ministeren ønsker.
    I stedet for, at der afholdes et stort borgermøde, hvor der fortælles om fordele og ulemper ved NNP.erne, mener Hem, at det må være naturstyrelsen, der skal orientere befolkningen om NNP.erne, idet det er deres og regeringens projekt. Et møde af den art vil kun virke som en gentagelse af de hidtil afholdte møder af naturstyrelsen for små grupper. Det er kun orienteringsmøder og ikke debatmøder.
    Kan det være rigtigt, at der ikke afholdes et ordentlig møde i kommunal regi, hvor fordele og ulemper bliver kendt af den almindelige befolkning. Som det er pt. er de fleste borgere i kommunen næsten uvidende om det store indgreb etablering af NNP Tranum betyder for egnen.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn