Klumme: ”SIG MIG, HVAD KÆRLIGHED ER, SAGDE EN SMUK SJÆL TIL EN ANDEN”.

Charlotte Østerbæk
Charlotte Østerbæk er Certificeret krops- og psykoterapeut og hun har en baggrund indenfor det pædagogiske, det ledelsesmæssige og det familie terapautiske felt. Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Af Charlotte fra Balance i livet v/Charlotte Østerbæk

I fremtiden kan du møde Charlotte Østerbæk her i avisen. Hun dukker op en gang om måneden, hvor du kan læse hendes lille ”klumme”, hvor hun sætter ord på en tanke, et dilemma eller et spørgsmål fra dig?


Jeg tænkte mig om et øjeblik og svarede så KÆRLIGHED….

”KÆRLIGHED er et meget stort begreb og jeg tænker, at vi mennesker hver især har vores måde at vise, mærke og modtage kærlighed på”. Kærligheden er magisk, den lever og er tilstede på mange plan og ikke kun imellem os mennesker, men et eksempel kunne også være kærligheden til f.eks. naturen.

Mærker du kærligheden (den pulserende energi), leve inden i dig, igennem dig og omkring dig? Begrebet dækker over såvel meget store, dybe og betingelsesløse følelser, fra dig og til et andet levende væsen. Såvel som en mindre dyb og måske heller ikke så vedvarende menneskelig sympati. Kærligheden kan virkelig sætte os i kontakt med det at leve og kærligheden kan være evindelig – den er iboende i os, også efter at ”Døden os skiller”.

Kærligheden er til stede imellem venner, familie og særligt har jeg lyst til at nævne, den dybe betingelsesløse kærlighed, som vi måske bedst kender, ved tanken om relationen imellem forældre og børn.

Ofte taler vi om kærlighedsbegrebet, i forbindelse med relationen til hende eller ham du elsker, din partner, din kæreste, din kone, din frue, din mand, din ven, din forlovede, DIN….

KÆRLIGHEDEN ER ET BEVIDST VALG.

Når vi taler om det som kærligheden ofte vokser ud fra, så må jeg lige nævne, at det er væsentligt at være opmærksom på forskellen imellem den seksuelle tiltrækning (pulserende energi, som kan opstå) imellem to mennesker i løbet af sekunder. Forelskelsen som er en ukontrollerbar følelse, som kommer for, at blive i en stund (typisk imellem ½ og 1 år). Hvorimod vedvarende kærlighed for mig at se, er et bevidst valg som du foretager, når du vælger relationen til et andet menneske til.

DEN BEVIDSTE KÆRLIGHEDSRELATION ER EN GAVE, EN INVESTERING, EN PRIORTERING OG ET ENGAGEMENT

Når to elskende, mødes ligeværdigt, generelt og rent kommunikativt, så opstår der magi. Vi mennesker blomstrer når vi føler os set, hørt og forstået.

Når vi lytter interesseret til vores partners længsler. Når vi bare er og nyder hinanden, i en væren og en fordybelse i kærlighedsrummet. Denne særlige forbindelse som er til stede – når vi vælger at gør os umage og når vi mødes med ømhed og dybde.

Når to som elsker hinanden, kan dele tanker, følelser og tør både tale, tie og på en og samme tid være stærke og sårbare sammen, så kan kærlighed, seksualitet, intimitet og nærvær blomstre.

Det valg er aldrig for sent. Du kan vælge, netop nu. At tage ansvaret for en stund og inviter din Kæreste på en kommunikations rejse.

Det eneste det kræver er, at I mødes, i jeres fælles rum, måske med en kop varmt eller med et glas vin. Helt tilbagelænet i stolen, åbne og nysgerrige, som om I havde jeres første date, med en vilje til, at lytte med interesse, nysgerrighed og uden at dømme.

Spørgsmålet kunne være… Hvad gør dig godt?

Og til dig selv kunne du start med at reflektere over følgende…

GØR JEG MIG UMAGE I MIN KÆRLIGHEDSRELATION?