Festen fortsatte i Holbæk

Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt FC fik lørdag eftermiddag sat et sidste og passende punktum for en helt igennem fantastisk sæson, der kulminerede med en oprykning til 1. division i andensidste spillerunde.

Derfor sprang champagnepropperne allerede i sidste uge på hjemmebane efter kampen mod Brabrand. Her kom belønningen, forløsningen og festen for en sæson med fuldt fokus og hårdt arbejde.

Sæsonen sluttede dog ikke her. Der var endnu en kamp at spille. Endnu en opgave at løse. Og det gjorde Jammerbugt FC mandskabet.

Lørdag ventede nemlig sæsonens sidste spillerunde, som for Jammerbugt FC foregik på udebane i Holbæk. Her sørgede værterne for en flot velkomst, idet Jammerbugt FC blev klappet på banen af hjemmeholdet og deres tilskuere. En flot gestus, som blev rundet af med DBU, der overrakte vinderpokalen til rækkens nr. 1, Jammerbugt FC.

Herfra var det dog vanlig alvor inde på grønsværen. Holbæks skæbne var endnu ikke afgjort og fuldt fokus var igen påkrævet. Og som det har været tilfældet hele sæsonen viste de blåblusede høj arbejdsmoral og at de ikke lader sig slå ud trods lidt modgang undervejs.

Det var nemlig Holbæk, som kæmpede for overlevelse i 2. division, der startede kampen bedst, og bragte sig foran i en 1. halvleg, hvor Jammerbugt FC spillerne ikke holdte niveau. Måske skulle armene lige ned efter oprykningsjublen eller måske Holbæk ganske enkelt bare var så opsatte på at jagte livsvigte point, at de var det bedste mandskab i de første 45 minutter.

Men der var ikke plads til undskyldninger. Jammerbugt FC havde en forpligtelse overfor rækken til ikke at tage let på opgaven, noget der i øvrigt også ligger meget langt fra den vindermentalitet, der har præget holdet de senere år. Måske derfor fik de blåblusede rusket op i sig selv i pausen og gik ud og vendte kampen på hovedet i 2. halvleg.

Med tre kasser sørgede Jammerbugt FC for at hente sæsonens sidste sejr og dermed give sæsonen den afslutningen, den havde fortjent. Først var det Elie-William Gindo, der med et godt mål sørgede for en udligning til 1-1, og to minutter senere slog Max Møller til på en omstilling. 2-1 føringen blev udbygget til 3-1 af Bardhec Bytyqi, der kort før tid sendte sæsonens sidste mål over stregen direkte på frispark.

Med en god 2. halvleg var sæsonens 18. sejr en kendsgerning og Jammerbugt FC holdet kunne fortjent pakke de tre point og oprykningspokalen med hjem i en feststemt bus med snuden vendt mod Nordjylland.

– Vi spiller en rigtig skidt 1. halvleg, men en rigtig god 2. halvleg, hvor vi ligner os selv meget mere. Vi er struktureret og giver ikke store chancer væk. Vi var på ingen måder tilfredse med 1. halvleg, men vi kommer godt ud efter pausen og får scoret nogle gode mål. Så i 2. halvleg gjorde vi som aftalt i forhold til at være der, parathed og præstation. Det er jeg meget tilfreds med og det er altid vigtigt at slutte af med en sejr, lød det fra cheftræner Bo Zinck, da den blå bølge rullede hjem fra Holbæk.

Fra sædet bag chaufføren kunne Zinck og det øvrige trænerteam nyde at spillertruppen bag dem i den fyldte bus havde brede smil og armene i vejret.

– Spillerne havde fortjent den her sejr. Det har været en fantastisk præstation denne sæson og nu kører vi hjem velvidende at vi har skabt historie sammen. Det skal vi være stolte af og nu skal vi nyde aftenen og hygge os med en lille fest, rundede Bo Zinck af.

26 kampe, 18 sejre, 6 uafgjorte, 2 nederlag, 53 mål for, 24 mål imod og 60 point. En sikker 1. plads, rækkens bedste offensiv og rækkens bedste defensiv. En uventet, men fortjent oprykning. Det er tid til at puste ud og nyde den flotte præstation. Det er tid til at være stolt.

Men lige om lidt går det løs igen. Lige om lidt venter nye eventyr, nye udfordringer. Endnu større udfordringer. Nu hedder det 1. division, NordicBet Ligaen, og den nye hverdag starter allerede d. 24. juli, hvor sæsonens første runde spilles på udebane i Hvidovre.

Tak for en på mange måder særlig og helt fantastisk sæson, og ikke mindst tak for opbakningen!

Holbæk B&I – Jammerbugt FC: 1-3 (1-0)
23’ Mikkel Jensen, Holbæk B&I
49’ Ellie-William Gindo, Jammerbugt FC
51’ Max Møller, Jammerbugt FC
88’ Bardhec Bytyqi, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Marcus S. Sørensen – Michael Stokbro, Søren V. Pedersen, Nikolaj Lyngø, Emil A. Nielsen – Anders R. Jensen (Magnus Nielsen), Elie-William Gindo (Bardhec Bytyqi), Issah Salou, Max Møller (Emil From) – Viktor Ahlmann (Martin Rom Nielsen), Lasse Storvang (Sead Gavranovic). Ikke benyttet: Mads Larsen, Kasper V. Jensen.