Fødevareminister Rasmus Prehn: Aldrig før har så mange haft et arbejde i Danmark

Foto: Shutterstock

Af fødevareminister Rasmus Prehn

Så fik vi endnu en fantastisk flot rekord på arbejdsmarkedet. Aldrig før har så mange haft et arbejde i Danmark. På trods af Corona, Ukrainekrise mm. formår vi i Danmark at sikre en flot høj beskæftigelse. Noget der desværre ser anderledes ud i mange andre lande.

-- annonce ---

Det er svært ikke at være meget begejstret over den udvikling. Med stigningen på 16.000 nye lønmodtagere i marts er antallet af lønmodtagere siden januar 2021 steget med i alt 183.000 personer. Det betyder, at der i marts 2022 var intet mindre end 2.947.000 personer i job. Der er flere grunde til at glæde sig over rekorden:

Det er vigtigt for alle de mennesker, der bliver en del af fællesskabet på en arbejdsplads.

Det er fantastisk godt at færre oplever den afmagt og frustration, det er at være arbejdsløs.

Og det er godt for virksomhederne, at vi lever i et land, hvor så mange er uddannede, kvalificerede og parate til at træde ind på arbejdsmarkedet. Men også stærkt, at virksomhederne formår at inddrage og integrere så mange på det danske arbejdsmarked. 

Endelig er det godt for vores samfund og vores økonomi, at SÅ MANGE bidrager til fællesskabet.

Jeg synes med rette, vi kan sige tillykke Danmark. Og som samlet fællesskab klappe os selv på skulderen. På trods af de økonomisk sværere tider, så står dansk økonomi fortsat stærkt. Den slags resultater kommer ikke af sig selv. Den skyldes b.la. stærke danske virksomheder, dygtige medarbejdere, og at regeringen har ført en ansvarlig og retfærdig økonomisk politik.

Og så er det også på sin plads med en berettiget tak til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard for en sikker hånd på rattet i dansk beskæftigelsespolitik!

Der er svære tider forude, men vi står godt rustet til at kæmpe i mod. Og den socialdemokratiske regering er samtidig garantien for, at vi ikke glemmer dem, der uagtet de gode resultater, af forskellige årsager risikerer at blive ramt særligt hårdt af stigende priser, uanset om det handler om en hjælpende hånd til komme ind på arbejdsmarkedet eller at kunne betale den næste varmeregning.