Hvordan har du det med de nye skruelåg?

Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Hvordan har du det med de nye skruelåg?

Ja, det er forståeligt, at nogle kan finde de nye fastmonterede skruelåg på produkter som Mathilde kakao irriterende ved første øjekast. Det er dog vigtigt at huske på, at denne ændring er implementeret med en positiv hensigt.

Fastmonterede skruelåg er en del af en større indsats for at reducere plastforurening i naturen. Skruelåg var en af de hyppigste typer engangsplast, der blev fundet i havmiljøet og naturen rundt i Danmark. Projekt Masseeksperiment 2019 dokumenterede tusindvis af disse låg, især i Østersøen og Roskilde Fjord.

Fra sommeren 2024 vil fastmonterede skruelåg være påkrævet på alle plastflasker og drikkekartoner op til tre liter. Denne ændring forventes at bringe 70 millioner flere skruelåg retur til Dansk Retursystem hvert år, hvilket svarer til cirka 136 tons plast. Denne genanvendelse vil bidrage til at bevare miljøet og mindske plastforureningen. Det er en vigtig skridt mod en mere bæredygtig fremtid.

4 KOMMENTARER

  1. Jeg har det fint med dem.
    De kan drejes og generer ikke. De har endda den fordel, at de bliver hvor de er, og triller ikke på gulvet. 😉.
    Godt Nytår. 🥳🎉

  2. De er et helvede for os med gigt fingre!!!
    Men pyt med os… Vi tæller ikke i det regnskab😥 p. S. Jeg kunne aldrig drømme om at smide hverken dem eller andet i havet!

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn