Dagligvarebutik til Fjerritslev ?

Arkivbillede Foto: Jammerbugtposten.dk

Af Otto Kjær Rugmarken 41, 9690  Fjerritslev

Kommunens tekniske udvalg forventes i januar måned at behandle en ansøgning fra Rema 1000 om etablering af en butik på 1200 kvm. samt et benzintankanlæg ved Østbakken.

Kommunen har meget fornuftigt fået lavet en analyse af detailhandlen for at kunne vurdere behovet for flere butikker og her er det nævnt, at byen med 12 dagligvarebutikker har det stærkeste udbud i kommunen, og konklusionen er, at arealbehovet i 2031 vil svare til det nuværende areal på 12.000 kvm.

-- annonce ---


Etablering af en ny butik vil ikke medføre at borgerne bruger flere penge end tidligere, og analysen viser at en ny butik vil hente 84 % eller 33 mill. kr. af sin omsætning fra de øvrige dagligvarebutikker, og det har også en negativ påvirkning af de øvrige butikkers kundestrøm ved en placering af den nye butik udenfor bymidten.

Konklusion er at udvidelse af bymidteområdet i kommuneplanen ikke er mulig, da området ligger for langt fra bymidten, og en sådan udvidelse vil strække sig flere hundrede meter gennem boligområder.

Alle politikere har tidligere godkendt at detailhandels analysen skal indarbejdes i kommuneplanen, og konklusionen må derfor være, at projektet ikke kan godkendes, hvilket jeg er helt enig i er den rigtige beslutning.             

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn