Færre indbrud i julen: Stor tak til landets Nabohjælpere

Logo
Print Friendly, PDF & Email

Indbrudstyve fik i 2019 mindre held med at ødelægge julen for bortrejste danskere, og det kan danskerne takke sig selv for. Flere og flere naboer samarbejder om at holde tyven væk, og de fortjener en tak – og en kæmpe krammer – for deres store indsats.

“Jeg er altid lidt nervøs, hvis jeg skal væk i julen og mit hus står tomt. Men så gør det mig tryg at vide, at mine naboer holder øje med huset, og sørger for, at det ser beboet ud, og at jeg får besked i Nabohjælps app om, hvad der sker i nabolaget”.

Sådan siger Kjeld Martin Nielsen fra København, som er aktiv nabohjælper.

Kjeld undgik indbrud i julen, og det var der heldigvis flere som gjorde i 2019 sammenlignet med året før. I julen 2018 blev der anmeldt 1.519 indbrud på landsplan mod 1.372 sidste år. Et fald på 148 indbrudsanmeldelser.

De landsdækkende tal følger dermed den generelle tendens, at antallet af indbrud i Danmark falder. Selvom der stadig sker for mange indbrud i julen, er der bestemt plads til optimisme, lyder det fra Rigspolitiet.

“Den seneste jul var nemlig særligt indbydende for indbrudstyve. Helligdagenes placering gav mulighed for en lang ferie væk fra hjemmet, og mange tomme huse giver tyven gode arbejdsbetingelser”, forklarer Allan Holm, vicepolitiinspektør og centerchef i Nationalt Forebyggelsescenter ved Rigspolitiet.

“Derfor er det ekstra glædeligt, at antallet af juleindbrud er faldet. De borgere, som er aktive nabohjælpere til hverdag og i ferier, skal klappe sig selv på skuldrene. Vi ved, Nabohjælp kan forebygge op mod hvert fjerde indbrud, så det stigende antal nabohjælpere bidrager til at gøre indbrudstyvenes liv vanskeligt. De skal have en stor tak for deres indsats i det forgangne år”.

Forebyg indbrud med Nabohjælps app

Borgerne kan skubbe udviklingen i den rigtige retning, hvis de samarbejder med naboerne om at holde tyven væk med Nabohjælps app. Både i ferietid og til hverdag. Det fortæller kommunikationskonsulent i Nabohjælp Sarah Risbøl Jacobsen:

“I ferietid gælder det om at hjælpe bortrejste naboer med at få deres huse til at se beboede ud. Til hverdag gælder det om at fortælle hele nabolaget, hvis man har haft indbrud eller ser noget mistænkeligt. Så er alle mere opmærksomme på, hvad der sker i nabolaget, og det øger tyvens risiko for at blive set. Alt dette kan du gøre nemt og gratis i Nabohjælps app. Så hvis du allerede er en god, aktiv nabohjælper, men ikke har fået hentet appen, vil jeg kraftigt opfordre til at gøre det”, siger hun.

Omkring 120.000 borgere bruger allerede Nabohjælps app, hvor de koordinerer feriehjælp og advarer nabolaget om indbrud og mistænkelig adfærd.