Aftale: Frisører og andre erhverv må genåbne

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Regeringen og folketingets partier forhandlede langt ud på natten til fredag om en yderligere genåbning af det danske samfund, og det resulterede i en aftale, således at flere faggrupper må genåbne fra på mandag.

Det skriver statsministeriet i en pressemeddelelse.


Blandt de erhverv, som må åbne igen, er frisører, køreskoler og tatovører. Derudover genåbner landets domstole, ligesom Kriminalforsogen genåbner med henblik på afsoning.

Det betyder også, at blandt andet restaurationsbranchen, højskoler og efterskoler må vente lidt endnu med at genåbne.

Derudover vil der blive gennemført en delvis genåbning af forskningslaboratorier for forskere og studerende, så der bliver mulighed for at fortsætte og afslutte post doc- eller PhD-forløb samt videreføre forskningsforsøg og forskningsprojekter, som ellers ville gå tabt.

Der etableres desuden et såkaldt sektorpartnerskab, hvor de relevante myndigheder sammen med brancher, fagforeninger og relevante organisationer aftaler retningslinjer for en ansvarlig genåbning.


Tiltag for ældre og sårbare samt udsatte unge
Det er ligeledes besluttet, at der skal iværksættes initiativer, som skal modvirke ensomhed, sårbarhed og støtte socialt udsatte børn og unge. Man vil også finde en ny metode, hvorpå man kan få besøg fra familie og pårørende på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.

I pressemeddelelsen står der også, at folketingets partier i uge 17 vil fortsætte forhandlingerne om genåbningens fase 2 og yderligere faser med henblik på en plan for Danmarks samlede vej ud af Coronakrisen. Målet er at skabe klarhed for, hvornår yderligere restriktioner kan ophæves og under hvilke vilkår.


Mette Frederiksen: Er ualmindeligt glad
Efter aftalen om den udvidede genåbning kom på plads, gik statsminister Mette Frederiksen til tasterne og skrev følgende på sin Facebookside:

”Er ualmindeligt glad for, at alle Folketingets partier her til aften (nat er det jo i virkeligheden nu) er enige om at udvide den første fase af genåbningen en smule.”

”Ingen har lyst til at holde Danmark lukket en dag mere end højst nødvendigt. Men vi må ikke gå hurtigere frem, end at vi stadig kan holde epidemien under kontrol.”