Søger du en flot og praktisk ammekjole?

Ammekjole
ARKIVBILLEDE
Print Friendly, PDF & Email

Ammekjole

Elsker du også bare at gå i kjoler, men er du bekymret for, at det bliver en udfordring efter graviditeten, når du skal i gang med amningen? Du kan lige så godt pakke alle dine bekymringer væk med det samme. I dag finder du nemlig et stort udvalg af ammekjoler til både hverdag og fest, så du kan føle dig lækker, feminin og veltilpas i din egen krop.

Helt generelt adskiller ammekjolen sig fra almindelige kjoler på én afgørende faktor; nemlig den, at du vha. en diskret oplukningsmekanisme kan give dit barn nem adgang til brysterne både ude og hjemme samtidig med, at du kan bevare dit elegante outfit.  


Sådan vælger du den rigtige ammekjole

Hvis du endnu ikke har født, kan det være svært at forestille sig, hvordan det er at amme, hvilke udfordringer du vil møde og sidst men ikke mindst – hvilken ammekjole, du skal gå efter. Her er en liste med kriterier, du kan vælge din beklædning ud fra:

  • Størrelse og pasform – ikke to kroppe er ens, og derfor finder du et udvalg af ammekjoler i både små størrelser og plus size, så du kan føle dig godt tilpas uanset kropsform. Efter graviditeten kan der gå noget tid, inden din krop begynder at vende tilbage til sin naturlige form, og det er der allerede taget højde for i de forskellige ammekjolers design.  
  • Ammefunktion – alle kjoler har det til fælles, at de rummer forskellige oplukningsmekanismer, der gør, at du nemt kan amme offentligt og samtidig bevare din diskretion. Mekanismer varierer dog fra kjole til kjole og kan være mere eller mindre diskrete, så find en ammekjole med en mekanisme, som du finder mest praktisk.
  • Modetrends – producenterne bestræber sig på at designe ammekjoler, der tager udgangspunkt i den nuværende tøjmode. Det giver dig derfor de optimale betingelser for at finde en ammekjole, der læner sig tæt op ad din egen personlige tøjstil. Der er derfor håb forude, hvis du ønsker at bibeholde din kjoleglæde efter at baby er kommet til verden.  
  • Økologisk og bæredygtig produktion – i dag kan du finde mange ammekjoler, der er lavet i økologisk stof eller produceret under bæredygtige rammer. På den måde kan du også være med til at støtte op om et godt formål samtidig med, at du får en ammekjole i lækker kvalitet og som ovenikøbet er skånsom for huden.

Bliv fortrolig med din ammekjole i god tid

Det kræver lidt omstilling at skulle ændre sine tøjvaner, og derfor kan det være en fordel at være ude i god tid, når du skal købe din ammekjole. Faktisk anbefales det, at du allerede køber den under graviditeten, så du kan prøve den på egen krop og blive fortrolig med ammefunktionen. På den måde får du også en meget nemmere start, når du for alvor skal i gang med amningen på den anden side af graviditeten. 

Måske kender du en i din omgangskreds, som kan anbefale en god butik eller hjemmeside med et udvalg af ammekjoler?  

I denne shop finder du masser af lækre ammekjoler – klik her

Er du på jagt efter en ammetop – kan du læse mere herom i denne artikel på Jammerbugtposten.dk