Find din næste ammetop allerede i dag

Ammetop
ARKIVBILLEDE
Print Friendly, PDF & Email

Ammetop

Amningen giver dig og dit barn helt unikke rammer for at opleve nærværet og danne en relation til hinanden i løbet af dit barns første øjeblikke. Desværre er amning dog ikke kun en dans på roser, for det kan blive en udfordring, hvis du ikke har det rette ammetøj – som fx en ammetop, der kan kombineres med stort set alt det tøj, du i forvejen har i dit klædeskab. 

En ammetop vil gøre det nemt for dig at amme både ude og hjemme uden at skulle tage hele toppen af, og på den måde kan du bibeholde nærværet mellem dig og dit barn under mere diskrete rammer. Du vil derfor helt sikkert finde ammetoppen som en uundværlig del af din garderobe under amningen.


Vælg imellem flere ammetoppe

I dag er der et stort marked for ammetøj – og ammetoppe er ingen undtagelse. I dag kan du vælge din ammetop ud fra følgende kategorier:

  • Tekstiler – du kan få ammetoppe i alt lige fra almindeligt bomuld til fin merinould, ligesom du også kan vælge både økologiske og bæredygtige mærker. Når du vælger tekstil, skal du først og fremmest tage udgangspunkt i din unikke dagligdag og de behov, den skal kunne leve op til – fx i forhold til udeliv.
  • Farver og design – vælg imellem helt basic ammetoppe i farverne sort, hvid og grå eller find unikke design, der kan pifte din tøjstil op under barslen. Det gode ved en basic top, er, at du kan bruge den året rundt til stort set alle lejligheder – fx som underlag i vinterperioder, hvis du finder en lækker top i merinould. 
  • Størrelse og pasform – det er vigtigt, at du vælger en størrelse, der passer til din unikke pasform. Ammetoppe fås ofte i strækbart og mere medgørligt stof, der tager højde for, din krop stadig er i udvikling i kølvandet på graviditeten.

Gode fif inden dit køb

Inden du går ud og shopper byen tynd for ammetoppe, kan det være en god idé at tænke over, hvor mange du kommer til at få brug for. Det er forskelligt fra kvinde til kvinde, i hvor lang en periode man ammer, og derfor må du forberede dig på, at du skal have ammetoppe til en rum tid. 

Netop af den grund kan det være en fordel at have flere ammetoppe klar, så du altid har nogen i overskud, når de andre er til vask, eller du skal på længere ture uden for hjemmet. Derudover kan det være en god idé at tage et blik på din nuværende garderobe og finde ud af, hvilke slags ammetoppe, du vil kunne kombinere med resten af dine outfits. 

Er du på helt bar bund, kan det måske være en hjælp at spørge nogen, som netop har været igennem både graviditet og amning – og som derfor kan hjælpe dig med at vurdere, hvilke og hvor mange ammetoppe, du får brug for i dagligdagen. Måske kan du endda spørge til råds i din egen mødregruppe, hvor I kan udveksle erfaringer med hinanden? 

I denne shop kan du finde din næste lækre ammetop – klik her