Kend forskel på en køkkenmaskine og en foodprocessor

Arkivbillede

Dette indhold er sponsoreret

Kend forskel på en køkkenmaskine og en foodprocessor

-- annonce ---

Der findes et utal af forskellige maskiner der er designet til at hjælpe os i køkkenet på den ene eller den anden måde. For nogle kan det pludselig blive svært at kende forskellen på de mange forskellige maskiner. Hvad kan de, hvad kan de ikke, hvordan virker de og så videre. Det er de færreste der har bordplads eller skabsplads i køkkenet til at have en hel masse maskiner stående, så derfor er det vigtigt at finde ud af hvilke maskiner der passer ind i det du lige præcis har brug for i dit køkken. 

Køkkenmaskine

Du kan faktisk bruge en køkkenmaskine til rigtig mange forskellige ting, og mange glemmer faktisk hvor mange ting den rent faktisk kan bruges til. 

  • Brød: Dette er noget det som de fleste bruger deres køkkenmaskine til. Du kan nemlig spare dine armmuskler og lade maskinen klarer æltningen af dejen. Du kan ælte dejen med forskellige hastigheder, og du kan ælte så længe du har lyst, så du virkelig kan få en god luftig dej. Du kan også “ælte” rugbrødsdej med din køkkenmaskine. Rugbrødsdej kan være tungt at ælte med håndkraft, og der kommer maskinen ind i billeder. 
  • Skum og mousse: Du kan lave mange forskellige former for skum og mousse med din køkkenmaskine. Flødeskum, marengs, chokolademousse, hindbær mousse og så videre. Husk dog at holde øje med maskinen mens den kører så skummet ikke bliver overpisket. 
  • Kager: Du kan lave alverdens forskellige kager med din køkkenmaskine. Mange køkkenmaskiner har metalskåle, så du kan sagtens blande varme ting sammen, såsom smeltet smør.

Hvis du er i tvivl om hvilken køkkenmaskine du skal købe, så kan du tjekke en Køkkenmaskine test 2021

Foodprocessor

Der er næsten ikke grænser for hvad du kan lave med en foodprocessor, og den er virkelig din ekstra arm i køkkenet. Du kan både få en mini foodprocessor og en stor foodprocessor, alt efter hvor meget plads du har på køkkenbordet.

Fordelen ved en lille foodprocessor er at den ofte har færre dele, og derfor er den også lettere at gøre rent. Den lille foodprocessor er perfekt til at lave eksempelvis hummus, pesto, fetacreme og lignende. De nye mini foodprocessorer har faktisk en utrolig kraftig motor og hakker, snitter og blander lynhurtigt.

Den større foodprocessor kan selvfølgelig bruges til de samme ting som er skrevet ovenover, og i større portioner. Den har også ofte flere funktioner og knive end den lille udgave. Du kan eksempelvis bruge den til at blende suppe, kagedej, fars, hakke grøntsager og så videre. Den er dog ofte lidt mere besværlig at rengøre, da den har flere dele.