Er du på udkig efter den bedste amme bh?

Amme bh
ARKIVBILLEDE
Print Friendly, PDF & Email

Amme bh

Både graviditeten og den første amning er to vigtige milepæle i både dit og barnets liv – og men desværre også nogle, som kan overbelaste dine bryster. Faktisk oplever rigtig mange kvinder at have ømme bryster både under graviditet og amning, og derfor kan det være en god idé at rette blikket mod den klassiske og uovertrufne amme bh.

Med en amme bh vil du kunne give dine bryster et velfortjent pusterum og samtidig få en praktisk hverdag, der gør det nemt at amme uanset hvor, du befinder dig.


Derfor er amme bh’en helt uundværlig

Du stiller måske dig selv spørgsmålet om, hvor nødvendigt det egentlig er med en amme bh. Men sandheden er, at det er den bedste investering i din egen sundhed og velvære, så du kan få mere overskud og glæde i hverdagen: 

  • Aflaster kroppen – amme bh’en er faktisk ikke kun med til at give ekstra støtte til dine ømme bryster. Den er nemlig også med til at fordele vægten bedre, så dine smerter i ryggen og lænden minimeres.
  • Holder brystet varmt – med en god amme bh vil dine bryster nemt kunne holdes varme, og derfor vil mælken også nemmere løbe til under amningen.
  • Giver dig ultimativ komfort – det overskuelige oplukningssystem gør det nemt for dig at amme diskret både hjemme og ude i det offentlige.  

Sådan vælger du den rigtige amme bh

Men hvordan vælger du så den rigtige bh, der passer bedst til dine unikke bryster? Her er nogle ting, som du skal tage højde for inden dit køb:

  • Med eller uden bøjle? – det afhænger i bund og grund af, hvor store bryster, du har. Nogle kvinder savner dog den ekstra støtte, der fås fra en metalbøjle, men problemet er ofte, at bøjlen strammer for meget og blokerer for mælketilstrømningen. Derfor kan det være en god idé at kigge efter alternativer – fx gelebøjler. 
  • Omkreds og skål – som hovedregel kan du gå efter den samme størrelse, som du brugte før graviditeten. Producenterne har nemlig allerede taget højde for det i produkterne, så de kan tilpasse sig dine brysters udvikling under hele processen.
  • Strækbar bh – et lille fif kan være at gå efter en strækbar form, så du er sikker på, at du også kan bruge bh’en på den anden side af graviditeten.
  • Stropperne – langt de fleste amme bh’er fås med brede stropper, og det er der en god grund til. De brede stropper er nemlig med til at aflaste dine bryster bedst muligt og er samtidig med til at kompensere for den manglende bøjle, som du normalt finder i den traditionelle bh.

Du kan sagtens gå ud og købe din amme bh inden din fødsel. Det kan faktisk være en fordel at være tidligt ude, så du kan blive fortrolig med din nye beklædning og komme godt fra start med amningen allerede fra dag 1. Husk at købe flere amme bh’er, så du altid har nogle ved hånden, når de andre er til vask.

I denne shop finder du amme bh og alt andet tøj til mens du venter og den efterfølgende tid som nybagt mor.

Søger du en flot og praktisk ammekjole? læs mere i denne artikel på Jammerbugtposten.dk