Læserbrev; Hellere velfærd end eksterne konsulenter

Rasmus Prehn (A)
Print Friendly, PDF & Email

Af Rasmus Prehn, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, opstillet og valgt i Nordjylland 

Der spares på velfærden i disse år. Helt ind til benet. Navnlig i de seneste år med Lars Løkke Rasmussen som Venstrestatsminister er det gået hårdt ud over ældreplejen, folkeskolerne og børnepasningen.

Derfor går Socialdemokratiet til valg på at styrke og forbedre velfærden. Det vil vi gøre ved ikke at give de mange skattelettelser, som Lars Løkke og navnlig resten af blå blok vil. Hvorfor dog gøre det billigere for de rigeste at købe en Porsche eller en lystyacht, når der findes ældre, der ikke kan få en plejehjemsplads eller ordentlig hjemmehjælp? Det hænger slet ikke sammen.

Men vi socialdemokrater vil prioritere de offentlige udgifter langt skarpere og klogere. Når vi har med andre menneskers penge at gøre, skal vi altid gøre os ekstra umage med at håndtere dem så ansvarligt som overhovedet muligt.

At bruge milliarder af kroner på eksterne konsulenter, som det offentlige gør i disse år, er efter min mening direkte uansvarligt. Der er slet og ret gået automatpilot i, at en kommune, en region eller staten for den sags skyld ikke kan løse en opgave, uden at et eksternt konsulentbureau skal hyres ind til at belyse dette og hint.

I langt de fleste tilfælde kan fx kommunens dygtige medarbejdere sagtens vurdere sagerne selv. Og det er helt unødvendigt at hyre dyre konsulenter.

Derfor forslår Socialdemokratiet at skrue ned for det offentlige overforbrug af eksterne konsulenter og bruge pengene klogere på ældrepleje, sygehuse og folkeskoler.

Jeg er fantastisk glad for, at dette forslag nu kommer helt frem i valgkampen.

Sammen med Simon Pihl Sørensen formulerede jeg nemlig ideen allerede i 2013 i bogen ”Frihed til Fællesskab – vejen til mere demokrati”. Lad os dog komme i gang nu – langt om længe!

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn