Rute 70: En høring for døve ører?

Kresten Larsen fra Aabybro LA kandidat til KV25. Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Rute 70: En høring for døve ører?

Af Kresten Solvang Larsen, kandidat for Liberal Alliance.

Det seneste stykke tid har der været en del skriverier omkring omlægning af busrute 70, hvor bl.a. min partifælle Peter Thellufsen Pedersen har budt ind samt Christian Hem, som repræsenterer Miljø og teknik udvalget samt sidder i bestyrelsen for NT, og andre er ligeledes kommet med indspark i debatten.

Der har været mange saglige og relevante argumenter fra den ene side og dernæst forsøg på forsvar fra Christian Hems side.

Så sent som i går er Christian ude og understrege godt og grundigt, at der altså ikke er taget en endelig afgørelse om omlægningen endnu, og at der vil blive afholdt høringer til efteråret, inden en beslutning bliver taget. Dog må jeg indrømme, at jeg har min tvivl til, om man vil lytte til borgerne ved disse høringer, da Christians indlæg i debatten har været ret entydige;

Ingen stoppesteder i Birkelse blev besvaret med, at der vil være et ude ved hovedvejen, 450 meter derfra.

Ryaa skæres helt ud af planen og har længere end de 450 meter, blev affærdiget med, at der i gennemsnit blot er 8 påstigninger dagligt.

Og så fremdeles.

Dermed tegner der sig et klart billede af, at Christian tydeligvis ønsker at omlægge ruten, for at bussen kan komme sølle 6 minutter hurtigere frem.

Og mon ikke også NT får deres vilje til, at Jammerbugt Kommune poster halvanden million i at få ændret infrastrukturen i Aabybro, så bussen kan komme endnu hurtigere frem.

LÆS OGSÅ: Christian Hem: Beslutning om Rute 70 træffes primo 2025