Når nogen råber højt og støjer, – kan det være fordi de er blevet ramt

Claus Rom, Gjølbygård, Gjøl, 9440 Aabybro. Fødevareproducent og byrådsmedlem i Jammerbugt Kommune (V) Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Når nogen råber højt og støjer, – kan det være fordi de er blevet ramt

Af Claus Rom, fødevareproducent og byrådsmedlem i Jammerbugt Kommune (V)

Det er flot at Ole Stavad har læst og forstået resultatet af trepartsforhandlingerne. Mon ikke ordsproget, – ”des mindre man ved om en ting – des mere bastant kan man udtale sig om den” gælder her. Jeg forsøger i hver tilfælde stadig at forstå meningen med at påføre landbruget skatter på biologiske processer, som det eneste land i verdenen. 

Jammerbugt kommune er en stor landestrikskommune med knap 39.000 borgere, hvor landbruget og turristerhvervet er de to største beskæftigelsesområder.

Vi fører en aktiv landdistriktspolitik og supportere de foreninger og ”ildsjæle” der kæmper en forbilledlig kamp for at holde liv i by og skole, sådan at vi har ”det gode liv” i hele vores geografiske store landkommune. 

Resultatet af treparts forhandlingerne medfører at flere tusinde mister der job i landbruget og priserne på fødevare vil stige. Der er stor risiko for af Jammerbugt kommune rammes hårdt af Jobtabet.

Vi har f.eks. i vores vestre del af kommunen mange fine kvægbesætninger og en del lavbundsjord, – planteavlerne i vildmosen, – de smågriseproducenter der nu pålægges afgift pr. nyfødt gris.

Hertil kommer lokale tømrer, elektrikere, vognmænd, smedeværksteder, maskinforhandlere osv. – listen over virksomheder der arbejder for fødevareproduktionen, er lang. 

Vi vil som kommunen, stå overfor store udfordringer med mange borgere og ansatte, der skal finde nyt arbejde. Det vil nødvendigvis blive i andre egne af landet og sandsynligvis i bykommuner. 

For mig at se er vi på vej mod det delte samfund i Danmark. Der er os der gerne vil udvikle landdistrikterne, bevare skoler, dagpleje tilbud, lokale butikker mv. Vi kæmper mod rabiate holdningsprægede NGO-er og bypolitikkerne, der ikke forholder sig sønderligt til os der lever i landdistrikterne, men tænker at Danmark skal rede klimaet i verdenen.

Men som sagt, – vi skal se hvad aftalen betyder for os landmænd i Jammerbugt kommune og dermed vores landdistrikter. Der er mange punkter i aftalen der skal klarlægges før vi kan se hvilke påvirkninger den medfører i vores kommune.

LÆS OGSÅ: Nogle tager ansvar. Andre råber højt

1 KOMMENTAR

  1. 5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ til aftalen
    Godt for miljøet, og Godt for miljøet og Godt for ores børnebørn og deres børn og deres børnebørn
    ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn