LÆSERBREV: Det er på tide med en værdig og civil ulydighed mod Mette Frederiksens corona-kaos

Erik Høgh-Sørensen
Erik Høgh-Sørensen. Foto: Region Nordjylland
Print Friendly, PDF & Email

AF Erik Høgh-Sørensen (DF)Medlem af Regionsrådet i Nordjylland og medlem af ForretningsudvalgetMedlem af DF’s Hovedbestyrelse

Normalt ligger det mig fjernt som DF-folkevalgt at opfordre til civil ulydighed inden for lovens rammer, men det er nødvendigt, fordi regeringen spreder panik i stedet for ro og saglighed. Statsministeren misbruger den tillid, som Folketinget velvilligt har givet hende.


Dette betyder ikke, at jeg opfordrer folk til at tage chancer. Tværtimod. COVID19 er farlig.

Men vi skal heller ikke acceptere nytteløse indgreb fra Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og andre instanser, som i weekenden blev afsløret i bl.a. Politiken og Berlingske.

En ledende overlæge i Statens Serum Institut, Anders Fomsgaard, taler om ”kæmpe virusfabrikker, som vi af en eller anden grund ikke kan kontrollere.” Det tror pokker, når smittebærende måger kan flyve til og fra minkfarme, Fomsgaard. Kom med løsninger frem for panik.

Vi burde glæde os over, at den frygtede corona-mutation ifølge viruseksperter måske er forsvundet af sig selv. Alligevel fortsætter Mette Frederiksen den totale krig mod dansk minkavl. Statsministeren spiser de menneskelige ofre af med halvtomme kompensationsløfter, samtidig med at hun giver milliarder og atter milliarder til EU. Børnenes statsminister lader børnene betale. Hun gældsætter nationen.

Det er nemt at være kritisk, og situationen er ikke nem. Men her er mine bud på omgående ændringer:

Minkavlerne bør pelse deres dyr og sælge skindene under iagttagelse af alle relevante sikkerhedsforanstaltninger. Avlsdyr skal bevares, så milliardindtægten engang kan vende tilbage.

Forbered befolkningen på, at der kommer flere mutationer. Det er naturens orden, og kampen mod corona skal føres på mange niveauer – ikke nødvendigvis ved paniske forsøg på at stoppe én enkelt mutation.

Hold liv i socialt og økonomisk sammenhold. Lørdag mistede en landmand i Tårs en leverance af grønkål til Brønderslev. Det er et lille og trist eksempel. Smitterisikoen er minimal, og fødevarer skal frem. Alligevel smadrer restriktionerne altså det erhvervsliv og den handel, som er forudsætningen for vores velfærd og hospitaler.

Apropos hospitaler: Stop besparelser midt under coronaen. Lige nu rammer sparekniven hele Nordjylland, og på Regionshospitalet skal der spares 1,7 procent før jul, hvilket vil gøre skade på sygehusafdelinger i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev og Skagen. Nej tak. Vi politikere bør takke og behandle de menige i corona-frontlinjen ordentligt.

Selvfølgelig er COVID19 farlig, og selvfølgelig skal vi passe på os selv og hinanden.

Men heldigvis kan, skal, og vil den danske nations liv gå videre.

Lad os stå sammen om det.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn