Johnny Solberg: Vi skal bevare de grønne områder i Aabybro

Johnny Solberg (C) - Medlem af kommunalbestyrelsen Jammerbugt Kommune.
Print Friendly, PDF & Email

Af Johnny Solberg (C), Sønder skoveng 14, 9460 Brovst – Medlem af Teknik- og Miljøudvalget Jammerbugt Kommune

Vi skal bevare de grønne områder i Aabybro

Da jeg i tidernes morgen boede i Aalborg, var det en kærkommen mulighed at sætte sig på græsset i Østre Anlæg og nyde naturen, træerne og søen. Et kort øjeblik kunne man glemme, at man reelt set befandt sig i et centrum af boligbyggeri, erhvervsejendomme og en fortravlet trafikåre gennem byen. Og uanset årstiden, havde det grønne område altid noget andet at byde på end udsigten til naboens murværk.

Dagsorden på det netop overståede Teknik- og miljøudvalgsmøde, omhandlede et punkt, der vil igangsætte salg af ét af de efterhånden få tilbageværende grønne områder i Aabybro. Jeg er af den overbevisning, at vi skal værne om de få grønne områder vi har tilbage i Aabybro. Ja vi har jo Aaby skoven – men jeg mener, at oplevelsen af at tage ungerne i hånden og gå ned på et grønt område, sætte sig ned og nyde det sidste vi har tilbage af det grønne aspekt i Aabybro, vejer langt højere end et behov for at sælge ud til fordel for kommunens pengekasse.

Aabybro er en by med en aggressiv udvikling, hvor alt grønt i løbet af få år, er blevet omdannet til grå boligblokke, byggegrunde og erhvervslejemål. Ikke at der er noget galt i udvikling, men vi har som mennesker et reelt behov for at kunne nyde det grønne kig og den åbne himmel af og til.

Jeg synes, det er på tide at stoppe op og værne om de få grønne områder, der er blevet et sjældent syn i Aabybro. Derfor kunne jeg ikke stemme for, at det grønne område ved Peter Løthsvej skal sættes til salg. Den politiske behandling af punktet på Teknik- og miljøudvalget var, efter min opfattelse, lidt en rodet affære og endte med, at jeg desværre var den eneste politiker, der havde det synspunkt…. eller var jeg?

Jeg har nu benyttet mig af muligheden for at bringe sagen op i kommunalbestyrelsen og så må vi se, om jeg stadig er den eneste politiker, der vil bevare de sidste grønne områder i Aabybro eller om vi skal acceptere, at græsset kun kan opleves ved at kigge hen over naboens hegn.

Hvad synes du?

LÆS OGSÅ: Jammerbugt Kommune går med i aftale, der modarbejder skattely

2 KOMMENTARER

  1. Jeg synes også at det efterhånden er sådan at Aabybro kommer til at ligne AAlborg – der skal bygges på hver en lille plet i byen

  2. Vi mangler at der er nogen der vil være med til at bevare de 3 grønne områder i byen.Bla. andet hullet ved “antennemasten” der er andre steder der kan bygges huse, uden om Aaby,man behøver ikke at ødelægge det vi har.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn