FunArt Blokhus holder indvielse den 23. juni – en god mulighed for lokal sommerhygge

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Vil man gerne bruge sin sommerferie på fede oplevelser i lokalområdet, er FunArt Blokhus et godt sted at starte. Her kan du både spille minigolf, fodboldgolf, krolf og petanque, mens man nyder udsigten på de dekorerede baner og flotte Street art-malede gavle på bygningerne. Er man mere til det kreative hjørne, er det snart muligt at booke tid til keramik-maling, og dagen kan afsluttes med et besøg i caféen. Kom til indvielse den 23. juni og tag forskud på goderne.

Til Sankthansaften den 23. juni er der indvielse for alle, som har lyst til at være med – programmet er både for børn og voksne. Indvielsen starter kl. 14.00 med Onkel Jes Show for de små, og klovnen Johnny er herefter at finde på pladsen, hvor han laver ballondyr til de børn, der er interesserede. Senere følger en åbningstale ved borgmester Mogens Gade, som også indvier fodboldgolfbanen med første spark på banen. Der er mange andre spændende ting på programmet, som sluttes af med Nordjyllands største Sankthansbål, der tændes kl. 19.00.

Udsigt over minigolfbanen. Foto: Jammerbugtposten.dk.

I en længere periode har det være muligt at spille minigolf, fodboldgolf og krolf, mens det er planen, at man efter indvielsen den 23. juni også kan spille petanque. Inden længe må den midlertidige café vige pladsen for den færdigbyggede café, og hen mod efteråret den 1. september udvides stedet med keramikmaling. Der har været mange ting, som skulle falde på plads, men forpagterne er snart ved at være i mål.

Stifter Jens Boelskifte i den container, som agerer midlertidigt tjek-in hus. Foto: Jammerbugtposten.dk.

Lokale landmærker

Fodboldgolfbanen er en 18 huller lang bane, som er dekoreret med lokale landmærker. På banen kan man for eksempel se rekreationer af strandhusene fra Blokhus Strand, en fiskerbåd fra Hvide Sande og Ryå bro. Sidst men ikke mindst er storken landet i et af træerne, og man skal muligvis knibe øjnene ekstra godt sammen for at få øje på den. Banen er skabt af naturmaterialer, hvor sten, træ og sand primært danner ramme for banen.

Minigolfbanen er også på 18 huller, og her kommer naturens materialer også frem i form af vandfald og beplantninger af forskellige slags. Der er stier på minigolfbanen, som gør det muligt også at bruge banen som kørestolsbruger.

Stemningsbilleder fra fodboldgolfarealet. Øverst til højre ses en rekonstruktion af en fiskerbåd fra Hvide Sande. Foto: Jammerbugtposten.dk.
Rekreationer af strandhusene fra Blokhus Strand. Foto: Jammerbugtposten.dk.

Keramikværksted og café

Når efteråret rammer den 1. september, forventes keramikværkstedet at stå færdigt, så man i efterårets kolde tid kan fordybe sig i det kreative hjørne. Her er der gode muligheder for at få en introduktion til keramikmaling, så man kommer godt i gang. Man får instruktioner i forskellige teknikker, som bruges når man maler på keramik, og brænding af keramikken er inklusiv. Det er et oplagt sted at fordybe sig i nogle timer, hvor man kan lade sig inspirere af de flotte gavlmalerier på bygningerne og snuppe en bid mad undervejs.

Indtil nu har det været muligt at spise i den midlertidige café, som er opsat. Inden længe vil caféen efter plantegningerne stå færdig i den flotte, rustikke bygning fra 1934, der for nylig har fået et fornyet udseende med et Street art gavlmaleri, som er malet af kunstneren Peter Birk. Efter planen bliver der også mulighed for udeservering i gården, så man også kan nyde det gode vejr.

Drømmen om Europas største kunstfestival

FunArt Blokhus har indgået en aftale med kunstnerne Peter Birk og Hans Krull, som begge er fra Aarhus, hvor de har stor erfaring med blandt andet Street art kunst. 

– Drømmen er jo at skabe Europas største kunstfestival, fortæller stifter Jens Boelskifte, der glæder sig til at se de færdige gavlmalerier. Begge kunstnere har været med til at skabe flere kendte gavlmalerier i Aarhus by, hvor ’Mågekysset’ er ét af mange. Netop dette maleri kan man snart opleve i Blokhus også, da det skal genopføres på en af bygningerne hos FunArt Blokhus.

Status efter fjerde arbejdsdag med gavlmaleriet i FunArt Blokhus. Privatfoto.

Et alsidigt anlæg med mange talenter

Man kan både spille forskellige boldspil, male keramik og spise en lækker frokost, inden man tager hjem fra FunArt Blokhus. At stedet er så alsidigt kræver, at menneskerne bag har kompetencer inden for hvert område: Henning Jensen har sammen med sin søn Kasper været arkitekt på baneanlægget, og Henning skal fremover agere greenkeeper på stedet, mens cafédriften bliver varetaget af Pernille Jensen med hjælp fra hendes mor Vibeke. Derudover skal Vibeke være tovholder for keramikværkstedet, der forventes at åbne for booking den 1. september. Man kan derfor sige, at stifterne Jens Boelskifte og Kim Godiksen har indgået en aftale med en familie, som har mange talenter, der her udfoldes i et samarbejde omkring FunArt Blokhus – et sted, der er værd at besøge inden sommeren slutter. 

Forpagter Henning Jensen ved et lokallandmærke på minigolfbanen. Foto: Jammerbugtposten.dk.

– Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med dette spændende projekt, fortæller Henning Jensen, – det har været en spændende rejse for mig først at stå med en bar mark – herefter tegne og udarbejde banerne sammen med min søn. Derfor er det også endnu mere spændende for mig her i driftsfasen at inddrage min datter og hustru. Vi har tidligere drevet golfcaféen på Blokhus Klit golf og medtager os masser af erfaring og ideer, slutter han.