Fremtidens transport skal også være for mennesker med handicap

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Af Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer og for Dansk Blindesamfund og Rasmus Prehn, Transportordfører for Socialdemokratiet 

Forestil dig, at du ikke bare kan gå ned og tage en bus eller et tog, når du selv vil.

Rasmus Prehn (A)

Det er virkeligheden for mange mennesker med handicap i dag. Mange togstationer har nemlig ikke de standardperronhøjder, som gør, at man let kan komme ind i toget som eksempelvis kørestolsbruger eller blind.

I næste valgperiode skal der træffes store beslutninger om fremtidens infrastruktur. Her er det helt afgørende, at mennesker med handicap tænkes ind.

Der er brug for en langsigtet plan for at gøre togstationerne og den øvrige offentlige transport mere tilgængelig. Perroner skal renoveres, og der skal sikres niveaufri adgang. Der er også brug for at etablere bedre informationssystemer og ledelinjer flere steder, så mennesker med handicap kan færdes sikkert.

I dag gør den manglende tilgængelighed rejserne mere besværlige for mennesker med handicap. I værste fald kan det føre til, at man kommer mindre ud af hjemmet og deltager mindre i samfundslivet.

Lettere adgang til tog i fremtiden kommer i øvrigt ikke kun mennesker med handicap til gavn.

Ældre med gangbesvær og rollator eller forældre med barnevogn vil også få lettere ved at komme rundt, når infrastrukturen er indrettet for alle. Tilgængelighed er nemlig nødvendigt for nogle – men godt for alle.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn