Efterårsferie i Blokhus i Kartoflens Tegn 

Hvem er den heldige kartoffel, som finder én af de 100 nummereret kartofler, de er gemt rundt i Blokhus. Foto: Erhvervsforeningen Destination Blokhus
Print Friendly, PDF & Email

Efterårsferie i Blokhus i Kartoflens Tegn 

Som en del af Blokhus Efterårsfestival byder Erhvervsforeningen Destination Blokhus og VisitJammerbugten på forskellige hyggelige kartoffelaktiviteter for hele familien i uge 42.

Kartoffelferien I tidligere tider blev efterårsferien betegnet som “kartoffelferien,” idet børn blev fritaget fra skolegang for at kunne assistere med at høste kartoflerne fra markerne. Nu om dage behøver børn imidlertid ikke længere at træde til som kartoffelgravere. I stedet kan de deltage i en række underholdende kartoffelrelaterede aktiviteter, når der afholdes efterårsfestival i Blokhus.

Hvem er en heldig kartoffel? Kartoffeloplevelserne starter helt præcist lørdag den 14. oktober, hvor den store kartoffeljagt går i gang. 100 nummererede bagekartofler er gemt på forskellige offentligt tilgængelige steder i Blokhus, Hune, Gateway Blokhus og på Blokhus Strand. Når man finder en kartoffel, kan den ombyttes til en præmie hos Ny Form, Blokhus, inden for butikkens åbningstider. For at alle får en chance for at deltage i skattejagten, er der maksimalt 2 kartofler pr. barn (0-16 år) i løbet af hele perioden. Skattejagten står på alle dage, døgnet rundt, og kan derfor gennemføres, når det passer ind i familiens ferieplaner. Hvem mon bliver den heldige kartoffel? 

Kartoffelsjov i skoven Onsdag den 18. oktober står helt i kartoflens tegn. I Gateway Blokhus inviterer frivillige fra Team Blokhus til Kartoffeldag. Denne dag kan man prøve kræfter med alverdens sjove kartoffelaktiviteter. Prøv eksempelvis at lave hjemmelavede kartoffelpandekager og sprøde kartoffelchips. Eller udforsk den kreative side med kartoffeltryk, hvor man først skærer en figur ud i en kartoffel, inden den dyppes i maling og trykkes på papir. Det koster 35 kr. pr. person, men så kan man også være med hele dagen. De mange kartofler, der anvendes, er sponsoreret af St. Vildmosegård, som dyrker kvalitetskartofler i Store Vildmose lidt udenfor Blokhus. 

LÆS OGSÅ: Ubudne gæster i lagerhal 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn