Dansk Byggeri Nordjylland ser frem til samarbejdet med lokale ministre og landspolitikere

Henrik Krogh Holm
Print Friendly, PDF & Email

Af Henrik Krogh Holm, formand Dansk Byggeri Nordjylland

Mette Frederiksen har nu præsenteret sin nye regering, der foruden hende selv har tre nordjyske ministre.

Hos Dansk Byggeri Nordjylland ser vi frem til samarbejdet med de nye ministre og de øvrige lokalvalgte landspolitikere.

Jeg vil opfordre til, at de husker på virksomhederne i deres daglige arbejde på Christiansborg og i ministerierne. For hvis vi fortsat skal have et godt velfærdssamfund, er det vigtigt med konkurrencedygtige virksomheder, der kan skabe vækst, viden og arbejdspladser.

Lige som i resten af landet kæmper mange nordjyske bygge- og anlægsvirksomheder med at skaffe nok kvalificerede medarbejdere. Så for os er det vigtigt, at antallet af kandidater til et job i bygge- og anlægsbranchen ikke skrumper.

Her er der eksempelvis brug for, at de ældre, der er friske nok til at gå på
job, ikke bliver trukket ud af arbejdsmarkedet. Samtidig ligger der fortsat et stort og vigtigt arbejde i at få flere unge til at interessere sig for en fremtid som eksempelvis murer eller brolægger.

Og så har vi brug for, at vi uden bøvl kan tiltrække udenlandske medarbejdere.

Infrastrukturen i Nordjylland trænger også til et løft. Bilkøer og langsom togtrafik er en frustration for både borgere og virksomheder i Nordjylland. Så jeg håber, at de lokale folketingsmedlemmer bl.a. vil kæmpe for, at en tredje Limsfjordsforbindelse bliver en realitet – og at udsigterne ikke bliver alt for lange.

Jernbanen til Aalborg trænger også til at få mere fart over feltet, og det er vigtigt, at vi får gennemført hele hastighedsopgraderingen på én gang og ikke af flere omgange. Socialdemokratiet har tidligere støttet disse bane- og vejprojekter, ligesom den tidligere regering. Nu håber vi så, at den nye regering også realiserer dem.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn