Brovst Skole i finalen i Nordisk Matematikkonkurrence

De fire elever, der deltog i finalen: Anne Sofie, Emma, Harry og Mickey. Foto: Privat

Torsdag formiddag var ikke som alle andre på Brovst Skole. Det var nemlig dagen, hvor 8. årgang deltog i den nationale finale i Nordisk Matematikkonkurrence. Og spændingen er ikke udløst endnu – først mandag i uge 18 får eleverne at vide, om de har vundet. 

Vejen til finalen startede allerede i november sidste år, hvor 8. årgang på Brovst Skole var gennem første kvalificeringsrunde. Anden kvalifikationsrunde var i februar, og her samarbejdede de om at løse otte opgaver på 90 min. 

-- annonce ---

Efter vinterferien fik eleverne den glædelige nyhed, at de var blandt de otte bedste 8. klasser tilbage i Danmark, og det betød, at de var klar til den nationale finale torsdag 28. april. 

Inden finalen skulle de løse flere opgaver; en fordybelsesopgave om tetraeder, hvor de skulle finde sammenhænge i forskellige figurer, og de skulle skrive en rapport derom. Herefter arbejdede de videre med at konstruere fraktaler og lavede en udstilling med det.

Brovst Skoles 8. årgangs udstilling om fraktaler. Foto: Privat

Finaledagen
Til finalen måtte klassen kun stille med fire repræsentanter – to piger og to drenge skulle deltage. Flere fra årgangen var interesserede i at deltage, og derfor blev der trukket lod for at finde de fire deltagere: Anne Sofie, Emma, Harry og Mickey.

Ud over rapporten om tetraeder og udstillingen, som hele 8. årgang havde deltaget i at løse, skulle de fire elever lave en videopræsentation på otte minutter inden finalen, den skulle vise deres arbejde hidtil. Alle tre dele skulle sendes til bedømmelse ugen inden finaledagen.

Finaledagen foregik online på computer på Brovst Skole mellem kl. 10.00 og 12.00. Forud for dagen havde Anne Sofie, Emma, Harry og Mickey modtaget en pakke med posten med materialer, der skulle bruges under opgaveløsningen. I alt skulle de løse otte opgaver, som løbende blev præsenteret for de fire deltagere. Disse skulle løses på tid, hvorefter svaret blev sendt videre på mail.

Nu venter de fire elever, deres klassekammerater og lærere spændte på dommernes votering. Først fire dage senere, mandag, bliver spændingen udløst, når de får at vide, hvem af de otte hold i finalen, der vinder. 

Vinderen går videre til den Nordiske finale, hvor de skal møde vinderne fra de øvrige nordiske lande d. 30. maj i år i København. Til finalen skal de oversætte deres fordybelsesopgave og præsentation til engelsk.