Velbesøgt indvielse af Nørre Økse Sø Vindmøllepark

Foto: Eurowind Energy
Print Friendly, PDF & Email

Velbesøgt indvielse af Nørre Økse Sø Vindmøllepark

Det blev nærmest et tilløbsstykke, da Eurowind Energy i går indviede vindmølleparken ved Nørre Økse Sø. Flere end 150 naboer, lodsejere og nysgerrige lagde vejen forbi og nød godt af den opstillede pølsevogn og kaffe og kage. Solen gjorde sit for at afbøde effekten af den lidt kølige vind, som fik mange til at søge indenfor i teltet undervejs.

Den officielle indvielse fandt sted kl. 15.30, hvor administrerende direktør i Eurowind Energy, Jens Rasmussen, indledte med at takke de mange involverede i projektet og ikke mindst de mange lokale kræfter, som har gjort projektet muligt.

Senere gav han ordet til Nana Bule, der har stået i spidsen for NEKST for vindenergi på land. NEKST er en arbejdsgruppe på tværs af organisationer og interesser, der har sendt en række anbefalinger til klimaminister Lars Aagaard for at få flere vindmøller og solceller på landjorden.

Naboer, lodsejere og nysgerrige lagde vejen forbi og nød godt af den opstillede pølsevogn og kaffe og kage. Foto: Eurowind Energy

Nana Bule understregede i sin tale, at der i den grad er grund til at fejre indvielsen af Nørre Økse Sø, da de 11 vindmøller er nogle af de eneste kommercielle vindmøller, der bliver tilsluttet elnettet i 2024 i Danmark.

Eurowind Energy købte Nørre Økse Sø af svenske Vattenfall i 2022. De 11 møller, som parken består af i dag, erstattede de oprindelige 23 vindmøller, hvor flere af vingerne siden er blevet genanvendt som facade på et parkeringshus i Lund i Sverige.

Om Nørre Økse Sø Vindmøllepark:

Består af 11 Vestas V126 3,6 MW vindmøller. En mølle måler 150 meter til vingespids. Parken forventes at producere cirka 137.000 MWh/år. Strømmen fra parken er solgt til Arla på en ti årig såkaldt PPA-kontrakt. Kontrakten vedrører ikke de lokale kompensationsordninger.