Vibeke Dalsgaard: Boliger til unge familier?

Vibeke Dalsgaard
Vibeke Dalsgaard Formand for Det Radikale Venstre Jammerbugt

AF Vibeke Dalsgaard Spidskandidat for Det Radikale Venstre til KV Jammerbugt

Gennem de sidste 25 år har vi set at unge mennesker har foretrukket at bo i landets store byer. De startede med at flytte dertil for at uddanne sig og så blev de der.

-- annonce ---


Der er tegn på, at dette er ved at ændre sig, og at unge ressourcestærke familier i dag er indstillet på at flytte længere væk fra storbyerne end de har været tidligere. Skiftet skyldes selvfølgelig, at priserne i de store byer i dag gør det svært for 1. gangs købere at komme ind på boligmarkedet.

Den igangværende pandemi har måske også lært mange, at der er kvaliteter ved at bo med både frisk luft og flot natur. Jeg er ikke vidende om hvorvidt Jammerbugt kommune har planer i forhold til at imødekomme behovet fra disse familier, men hvis de ikke har, oplever jeg, at vi skal i gang.

Det er nemlig ikke alle som synes, at 800 km2 græsplæne og et typehus er lykken. Unge i dag har ofte helt andre tanker for de boliger, som de gerne vil leve i. Dels vil de gerne bygge bæredygtigt og unikt med brug af andre materialer end dem, som forældregenerationen satte pris på.

De vil også gerne bo på andre måder end bag ligusterhækken. Større grunde med mulighed for lidt dyrehold, kollektivbebyggelser med lidt privat have og en stor fællesgrund til grøntsager eller måske vil de stadig bo i lejlighed, men med mulighed for at erhverve sig en mini-kolonihave i cykelafstand.

Vi skal også være helt klar over, at selv om unge familier har et ønske om en mere landlig tilværelse, så skal der være børnehave, skole og kollektiv trafik i rimelig afstand.

Unge ressourcestærke familier kan skabe liv og grøde i både kommunen og de enkelte lokalsamfund, så lad os byde dem velkommen med initiativer som tilgodeser deres ønsker og behov i stedet for altid at tænke traditionelt.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn