Trods stigende energipriser: Sommerhuse hitter i efterårsferien

Foto: Feriepartner Danmark


Hele verden er i øjeblikket påvirket af både stigende inflation og høje energipriser. Men ifølge landets største danskejede feriehusudlejer, Feriepartner Danmark, tyder det ikke på, at den aktuelle verdenssituation bliver en stopklods for udlejning af danske sommerhuse i efterårsferien. Nu overstiger antallet af bookinger nemlig rekordåret 2019, som var sidste år før corona. 

Efterårsferien står for døren, og meget tyder på, at sommerhusturister ikke lader sig holde tilbage af de stigende energipriser. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er bookingerne i danske feriehuse i oktober måned knap 18 procent højere end samme periode i 2019 før corona brød ud. Denne udvikling ses også hos landets største danskejede feriehusudlejer, Feriepartner, som særligt mærker en øget efterspørgsel i uge 42:

-- annonce ---


– Vores højsæson har været helt forrygende, og alt tyder på, at tendensen fortsætter i efteråret og særligt i uge 42. I øjeblikket er antallet af bookinger i Danmark i efterårsferien næsten 20 procent højere end i 2019, og det er især vores tyske naboer, som booker feriehuse i stor stil. Det er særligt den jyske vestkyst, der er populær blandt vores gæster. Her ligger bookingerne lige nu 41 procent over niveauet fra 2019, forklarer Flemming Toft Andersen, som er direktør for Feriepartner Danmark. 

Spar på forbruget i sommerhuset

Skal man holde efterårsferie i et sommerhus, spiller de aktuelle stigende energipriser sandsynligvis en stor rolle i ferieplanlægningen. Men en øget bevidsthed på blandt andet elforbruget behøver ikke sætte en stopper for den hyggelige feriestemning.

– Det er forholdsvis nemt at holde sit forbrug lavt i vores sommerhuse. Det kræver blot, at man bruger sin sunde fornuft og for eksempel tørrer sit vasketøj på et tørrestativ i stedet for at bruge tørretumbleren. Man kan med andre ord reducere elforbruget betydeligt, ved at tage sine gode vaner fra privaten med, når man holder ferie i et sommerhus, slutter Flemming Toft Andersen. 

5 elsparetips i sommerhuset
Skru ned for varmen – et par grader gør en stor forskel

Tag kortere bade og skru lidt ned for temperaturen på det varme vand

Vask tøj ved lavere temperaturer

Sluk for stikkontakterne, når de ikke er i brug

Mindsk brugen af elapparater såsom tørretumbler, strygejern, elkoger og hårtørrer