ForsideSundhedTrods pollenallergi: Sådan får du en god hverdag udenfor

Trods pollenallergi: Sådan får du en god hverdag udenfor

Mange skoleelever, institutionsbørn, pædagoger, lærere og dagplejere skal ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer være mere udendørs for at mindske spredningen af corona-virus i forbindelse med genåbning.

Men har man et barn med pollenallergi, kan mere tid udenfor give barnet generende symptomer i dagens løb, når eksempelvis pollenniveauerne er i top midt på dagen. Pollenallergi giver bl.a. symptomer som høfeber, hvor barnet nyser, næsen løber og øjnene klør.


Pædagoger og lærere med pollenallergi og høfeber kan på samme måde føle sig hæmmede af nys, kløe og løbende næser.

Det er derfor meget vigtigt at være velbehandlet for sin pollenallergi, så der kan leges og læres frit på legepladserne rundt omkring i landet. Det gælder både for børn og voksne, skriver Astma-Allergi Danmark i en pressemeddelelse.

Prøv dig frem
For at behandle høfeber bedst muligt, er det ofte nødvendigt, at man prøver sig frem. Mængden af medicin, og hvilket præparat der virker bedst, er nemlig forskelligt fra person til person.

Mange er ikke er klar over, at man kan forsøge sig med andre præparater end det, man fik udskrevet i første omgang, eller supplere med øjendråber eller næsespray. Man bør sammen med lægen finde den behandling, der hjælper på ens egne eller ens barns symptomer og giver færrest bivirkninger, lyder anbefalingen fra Astma-Allergi Danmark.

De fleste mennesker med høfeber kan stort set undgå symptomer ved optimal behandling.

Brug Astma-Allergi Danmarks pollenservices til at optimere din behandling
Astma-Allergi Danmark, som er organisationen bag pollentællingerne i Danmark, tilbyder en række af services, der gør livet nemmere for de danske pollenallergikere.

En dagbog over pollental og symptomer kan give et overblik over, hvordan man bliver påvirket af allergien. Det kan sammen med en samtale med patienten hjælpe lægen til at nå frem til den rigtige behandling. Med den smarte dagbogsfunktion i Astma-Allergi Danmarks gratis app Dagens Pollental er det nemt at danne sig et overblik.

Man kan også vælge at modtage de daglige pollental og -varslinger sammen med gode råd i mailbakken med Dagens Pollenmail, og man kan følge sæsonens forløb med de interaktive pollengrafer. Find alle pollenservices fra Astma-Allergi Danmark her: https://hoefeber.astma-allergi.dk/hoefeber/pollen.

Høfeber eller corona-symptomer?
Det kan desuden være svært at skelne mellem, om ens symptomer skyldes COVID-19 eller høfeber.

Et par tommelfingerregler kan indikere, om man er ramt af høfeber eller forkølelse med corona – men det er vigtigt at huske, at man både kan være ramt af høfeber og COVID-19 samtidig.

Man bør derfor følge myndighedernes anbefalinger om at holde sig hjemme, hvis man er det mindste i tvivl. Og altid rådføre sig med lægen, hvis man er i tvivl om symptomer og forholdsregler.


Følgende tommelfingerregler kan indikere, om man er ramt af høfeber eller COVID-19:

• Virker din sædvanlige behandling mod høfeber – fx næsespray, øjendråber og antihistamintabletter, så du er symptomfri eller næsten symptomfri? Så er du sandsynligvis ikke ramt af COVID-19.

• Er dit snot hvidt eller gult/grønt? Er det hvidt og klart snot, tyder det på høfeber. Snot er dog altid hvidt og klart i de første dage af en forkølelse, så du skal være særlig opmærksom, hvis snottet ændrer farve.

• Mange – men ikke alle – som rammes af COVID-19, får feber og ondt i halsen. Disse symptomer opleves som oftest ikke ved høfeber, som til gengæld ofte giver kløe i øjne og næse.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER