Status på livreddernes første weekend på stranden i Blokhus

Livredder blandt børnefamilier. Foto: TrygFonden Kystlivredning
Print Friendly, PDF & Email

Status på livreddernes første weekend på stranden i Blokhus

Det har været en fantastisk start på badesæsonen i weekenden, men livredderne kommer med en klar opfordring til badegæsterne om at bade mellem flagene, hvor livredderne holder særligt øje.

Aktionstallene for uge 25 (23.-25. juni) på Blokhus strand:

0 livreddende aktioner, 0 førstehjælpsaktioner, 1 forebyggende aktion og 88 oplysende indsatser

Livredderne udfører fire typer indsatser på strandene:

  1. Livreddende aktioner, hvor det vurderes, at en eller flere personer var i livsfare.
  2. Førstehjælpsaktioner, eksempelvis snitsår, skader efter møde med brandmænd, bistik, forstuvninger og dehydrering.
  3. Forebyggende indsatser, hvor livredderne har været ude i vandet for at advare folk, der eksempelvis har taget en luftmadras/gummibåd/badedyr med i vandet ved fralandsvind, eller få dem til at svømme tættere på land.
  4. Oplysende indsatser, hvor livredderne har været i kontakt med badegæster om fx de lokale forhold på stranden, de fem baderåd, og hvad man skal være opmærksom på i vandet.
Foto: Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning

OPFORDRING FRA LIVREDDERNE: Bad mellem livredderflagene på stranden

Badesæsonen blev skudt i gang med en forrygende solrig weekend, og det fik mange børn og voksne til at tage en tur på stranden. På stranden har livredderne med rød-gule flag markeret den zone, hvor de særligt holder øje, og livredderne opfordrer badegæsterne til at bade mellem flagene for en mere sikker badetur.

Der var mange mennesker, der fejrede, at skoleferien er begyndt, med en tur på stranden i weekenden. I hele landet oplevede livredderne glade badegæster, som kastede sig i bølgerne.

LÆS OGSÅ: Livredderne er klar til at passe på badegæsterne på Blokhus Strand

– Vi kunne ikke have ønsket os en bedre vejrmæssig start på badesæsonen, og selvom der var mange mennesker i vandet, foregik det stille og roligt, og uden at nogen var i fare. Selvom vejret ser mere ustadigt ud i den kommende uge, er badevandet særdeles lunt i forhold til en normal dansk sommer. Så der er stadig gode muligheder for at få en dukkert, selvom solen gemmer sig bag skyerne, fortæller René Højer, projektchef i TrygFonden.

Bad, hvor livredderne holder øje
Mellem livreddernes rød-gule flag i strandkanten får man den bedst mulige sikkerhed, når man bader. Her har livredderne nemlig tjekket strømforholdene, og de holder et konstant øje med badegæsterne, fortæller Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning:

– Livredderne vurderer løbende, hvor på stranden der er sikrest at bade, og de flytter derfor nogle gange på flagene, som markerer badeområdet. Strømforholdene kan ændre sig, og derfor står flagene ikke altid samme sted. Når du bader mellem flagene, har du en ekstra sikkerhed for, at du ikke pludselig bliver overrasket af et revlehul, og livredderne har hele tiden et øje på alle, som bader i zonen. Den sikkerhed har du ikke, hvis du går ned langs stranden og bader uden for flagene, eller hvis du vælger en strand uden livreddere. Det samme gælder, hvis du skal på sommerferie i udlandet. Der er livreddere på mange af de store strande, så bad i nærheden af dem. Det giver en ekstra tryghed, når du er på en fremmed strand, hvor du ikke kender til de særlige forhold, der potentielt kan føre til farlige situationer, siger Anders Myrhøj.

Lær stranden at kende før badeturen

  • Læg mærke til, om badestedet har et grønt redningsnummerskilt, så du kan oplyse din placering til redningsmandskabet, hvis du får brug for hjælp. Er der ikke et redningsnummerskilt, så noter den nærmeste adresse.
  • Læs sikkerhedsskiltet, hvis der er placeret et på stranden – der er bl.a. nyttig information om redningsudstyr og forholdene i vandet.
  • Spørg en lokal eller livredderne til råds om forholdene i vandet – er det fx en flad strande eller en stejl strand, så der hurtigt bliver dybt? Og er der særlige strømforhold?
  • Bad ikke tæt på moler og høfder, da der kan være risikofyldte strømforhold.

Find flere gode råd til at forberede en tryg strandtur på Respektforvand.dk

Aktionstal for uge 25
I uge 25 (den 23. juni – 25. juni) gennemførte livredderne i alt 4.831 indsatser, hvoraf de 111 var almindelige førstehjælpsaktioner, 488 forebyggende aktioner og 4.232 oplysende indsatser.

LÆS OGSÅ: Igen offentlig adgang til toiletter i Blokhus