Tilfredshed med retningslinjer: De sikrer både frisør og kunde

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

I dag kan landets frisører endelig åbne døren og igen klippe og frisere kunder. Det har været en længe ventet dag for mange, men også en dag, der har været ventet med en vis bekymring.

Retningslinjerne for, hvordan genåbningen kan ske forsvarligt er på plads, er på plads, og dem kan man læse mere om her. Det glæder SMVdanmarks adm. direktør Ane Buch.


”Vi har i SMVdanmark via regeringens og erhvervslivets coronaenhed medvirket til at sikre, at åbningen sker på sundhedsmæssigt forsvarlige vilkår for både kunder, ansatte og de selvstændige selv,” siger adm. direktør i SMVdanmark, Ane Buch.

“Følger man retningslinjerne, som både arbejdsgiver- og medarbejderorganisationer har været med til at udforme, så kan genåbningen ske, uden at sætte sikkerheden over styr.”

Fornuftige retningslinjer
Af retningslinjerne fremgår det blandt andet, at man skal undlade at have ventende kunder i salonen, og at man ikke skal have blade liggende til kunderne. Derudover skal der være to meters afstand mellem arbejdsstationerne, der ligesom saks og kam vil blive rengjort og desinficeret mellem hver kunde. Og naturligvis skal både medarbejdere og kunder vaske hænder, eller spritte dem af, før en klipning påbegyndes.

“Det er rigtig fornuftige retningslinjer, som vil kunne fungere i praksis, og som samtidig vil sikre, at risikoen for en eventuel smitte minimeres.”

En hård tiltrængt genåbning
“Nedlukningen har været rigtig hård for mange frisører og kosmetikere. De har set ind i, at deres livsværk kunne risikere at forsvinde mellem hænderne på dem. Nu får de mulighed for at rette op på udviklingen og forhåbentlig redde deres virksomheder.”

“På vegne af ikke mindst frisørerne vil jeg godt takke for den goodwill både politikere og rigtig mange danskere har udvist – både i form af hjælpepakkerne, men også de mange der overfor deres frisør har udtrykt deres ønske om, at de måtte klare sig igennem.”

“Hvis man skal finde en positiv side i denne svære tid, så må det være, at det er gået op for os alle, at frisørfaget har en helt central rolle i alle danskeres liv, og at vi derfor alle glæder os til næste klipning.”

“Når det er sagt, så er der stadig mange frisører, der kæmper for deres overlevelse. Derfor er det vigtigt, at hjælpepakkerne fortsat støtter op – og ikke mindst kommer til udbetaling snarest.”