Spilekspert: Online gaming mindsker ensomheden under coronakarantæne

Mens det meste af verden er sat i karantæne, går millioner af mennesker online, for at spille, snakke og holde kontakten ved lige med både venner og familie.
Print Friendly, PDF & Email

Flere end 600.000 folkeskoleelever har været sendt hjem og uden kontakt til klassekammerater, er det let at lade ensomheden råde. Løsningen kan dog være simpel, for mens mange keder sig, så er der én gruppe som stortrives.

Gamere har længe dyrket de online sociale fællesskaber, og ifølge PhD og lektor ved IT Universitetets Center for Computer Games Research, Rune Kristian Nielsen, er der mange gode grunde til, at gaming, både on- og offline, er en god måde at holde modet oppe under karantænen.


– Spil kan gøre rigtig meget for os, og særligt i en presset tid som denne. De gode spil kan både give et pusterum fra den overvældende negative nyhedsstrøm fra hele verden, mens online spiloplevelser kan modvirke ensomheden, når vi logger ind sammen og arbejder sammen mod et fælles mål. Om det så er konkurrencepræget spil som Counter-Strike eller spil som Minecraft med et højt fokus på leg, så er det vigtige egentlig, at vi dyrker det sammen, siger han i en pressemeddelelse. 

Ifølge spilplatformen Steam, som er et af verdens største spildistributører og -fællesskaber, har 2020 været præget af næsten daglige rekorder på antal samtidige online brugere, hvilket i starten af april nåede knap 24 millioner.