Regnbuen viser sine farver frem på Kultur og Erhvervscenter Jammerbugt

Formanden for Fritid- Kultur og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune Helle Bak Andreasen sammen med Regnbuen Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Regnbuen viser sine farver frem på Kultur og Erhvervscenter Jammerbugt

Kulturugen i Jammerbugt Kommune blev lørdag den 30. september skudt i gang for 3. gang. Maleklubben Regnbuen havde og har i den forbindelse lavet en udstilling med medlemmernes fine malerier på Kultur og Erhvervscenter Jammerbugt. 

Udstillingen blev åbnet af formanden for Fritid- Kultur og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune Helle Bak Andreasen.

Udstillingen blev åbnet af formanden for Fritid- Kultur og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune Helle Bak Andreasen Foto: Privat

I sin åbningstale sagde formanden: 

Sidste år lagde jeg ud med En to tradition! I år hænger I på mig, for ved 3 gange er det virkelig en tradition, og nu står vi  her for 3. gang i starten af Kulturugen og glæder os over jeres dejlige malerier i denne hyggelige og fine foyer.

“Taknemmelighed er den rigtige skat, som Gud ønsker os at finde, fordi det ikke er krukken med guld, men regnbuen, der farver vores verden.”

Det citat sluttede jeg faktisk min tale med sidste år – det kan alle jo sikkert huske.

Men grunden til jeg starter med det er, at jeg faktisk synes, at vi har stor grund til taknemmelighed når vi står her i dag. Vi har alle grund til taknemmelighed for, at vi kan stå her i fred og frihed – at vi har ret til at mødes offentligt og vise lige det, som vi gerne vil. 

Jeg synes, vi kan reflektere over, at det ikke er alle steder, der er fred og frihed og ikke alle steder, der er ytringsfrihed. Det har vi det måske med at tage som en selvfølge. Det er det ikke. Det er der blevet og bliver der kæmpet for. Det skal vi huske at værdsætte – i alle livets sammenhænge. 

Og så skal det faktisk også minde os om livets virkelige værdier. Det som giver vores eget liv mening og indhold. Det er ganske forskelligt for hver enkelt af os og det skal vi blot gøre os bevidste. 

Vi skal huske på, at det der sker ved naboen, ikke nødvendigvis gør os lykkelige selvom det ser dejligt ud. At alle de fine billeder på FB og Instragram ikke nødvendigvis afspejler den virkelige verden. Den virkelige verden er nemlig ikke perfekt. 

Vi oplever alle sten på vejen – sådan er livet og ingen, som i ingen går ramt forbi. Derfor ER det vigtigt, at vi netop beskæftiger os med det, der gør os glade. Og derfor er Regnbuen et dejligt sted. Her beskæftiger I jer netop med det, der gør jer glade. I laver den kunst, I føler, der beriger jer – naturligvis inspireret af hinanden. 

Og sådan er livet jo heldigvis også – vi skal jo gerne inspirere hinanden og det livet igennem. For hvis man først stopper med at blive inspireret – få gode ideer – ja – så er det ikke så godt. Jeg tror i hvert fald på, at når man har livsmod – livslyst til at prøve noget nyt, indgår i fællesskaber, ja så giver det også livsenergi.

Og jeg er sikker på at sidegevinsten ved at være med i en maleklub er, at I også betyder noget for hinanden. Og det er vel det, der gør livet værdifuldt – at man er der for hinanden i et uvurderligt fællesskab. Det skal man huske at værdsætte.

Vi ved faktuelt at kunst og kultur – musik er med til at højne vores livskvalitet, ligesom fællesskab er med til faktisk at forlænge vores liv. Så min lille bøn til os alle sammen er faktisk at prøve at få endnu flere med i de forskellige fællesskaber, som vi her i dag nok alle er en del af. Det er vi på en måde lidt forpligtede til – efter min mening. Det man gør godt mod andre, tror jeg på kommer godt igen  – om ikke andet så i hvert fald i sit eget hjerte.

I har malet sammen i mange år og jeg tænker, at der både er det sociale og det kunstnerisk skabende aspekt i det I søger. I er en gruppe, der udstråler god energi, så det må være skønt at være en del af jer. Vi andre ”nøjes” med at nyde jeres kunst og fine malerier. 

Men vi er meget glade for, at I vil udstille hos os og vi er meget glade for, at jeres maleklub findes, da den rummer meget af det, som jeg har omtalt  og den rummer meget af det, som vi sætter stor pris på skal fremmes endnu mere i vores kommune; kreativitet, kunst, socialt fællesskab og livsglæde. 

Det er en god cocktail og tak fordi I deler den med os. Samarbejde er netop en stor værdi i vores Kulturuge, da vi tror på, at ting kan blive større, sjovere og mere spændende, når vi skaber dem sammen. Akkurat som når I er sammen. Og vi må da konkludere, at vi kan utrolig meget sammen.

Jammerbugt Kommune er en fantastisk Fritids Kommune og vi er en kommune, hvor man kan være skabende. Og når man er skabende, vil man selvfølgelig gerne vise det, man har lavet og det støtter Jammerbugt Kommune meget gerne op om. Når vi siger, at vi gerne vil være Danmarks bedste fritids kommune tænker vi nemlig bredt og tænker, at her skal der være noget for alle.

Det viser Regnbuen nu og her og gennem ugen skal vi se meget mere forskelligt i hele vores dejlige kommune.

Tak til Regnbuen for at vise Jeres kunst – men også en stor tak til at I alle bidrager til det vigtige fællesskab der netop giver livsindhold og livsværdi. Og husk så, at det ikke er krukken med guld, der farver vores verden – men derimod taknemmeligheden til – og for hinanden.

Tak for ordet og jeg erklærer hermed udstillingen for åben.

LÆS OGSÅ: Kulturuge skudt i gang for tredje gang i Jammerbugt Kommune