Kulturuge skudt i gang for tredje gang i Jammerbugt Kommune

Formand for Fritid- Kultur og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune Helle Bak Andreasen Bød velkommen til Kulturuge 2013 Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Kulturuge skudt i gang for tredje gang i Jammerbugt Kommune

Uge 40 er der ekstra fokus på den mangfoldige kultur, som summer i alle kroge af Jammerbugt Kommune. Lørdag den 30. september skete den officielle åbning af dette års Kulturuge og formanden for kommunens fagudvalg for Kultur Helle Bak Andreasen havde naturligvis forberedt en åbningstale. 


I sin tale sagde formanden for Fritid-, Kultur- og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune Helle Bak Andreasen: 

Formand for Fritid- Kultur og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune Helle Bak Andreasen Bød velkommen til Kulturuge 2013 Foto: Privat

Kære Alle

Hjertelig velkommen til vores tredje Kulturuge i Jammerbugt Kommune. En uge, som vi ønsker, skal give vores borgere, jer, gode, spændende og lærerige kunst- og kulturoplevelser. Jammerbugt er Danmarks bedste fritidskommune ( efter vores egen meningsmåling ) og det gælder også i forhold til kulturoplevelser. 

Vores Kulturuge laves i samarbejde med vores kulturelle ildsjæle, kulturarrangører og spillesteder og vi er meget glade for den store opbakning, der er til Kulturugen. Kulturugen skal samle vores kulturaktører, skabe synergi og bringe energi ind i det fælles kulturarbejde – og det synes jeg er lykkedes.

Vi har i år, ligesom sidste år, 40 arrangementer med i vores katalog. Og så har vi Åbne Atelierdøre, i dag og i morgen, hvor over 30 kunstnere åbner deres døre til en snak og kunstkig – og måske kunstkøb. 

Det er da overvældende flot og jeg er meget taknemmelig for, at så mange aktører bakker op. Så er det virkelig ganske fornøjeligt at være kulturpolitiker, når man kan opleve, at ens ideer og ønsker får rigtigt liv og bliver taget godt imod. 

Kultur- Fritids- og Landdistriktsudvalget sender igen i år ”Kulturen Rykker Ud” afsted med 12 arrangementer rundt i kommunen med musikoplevelser for børn og voksne. ”Kulturen Rykker Ud” er til for at give kvalitetskultur til borgere i alle dele af Jammerbugt Kommune, hvilket ligger os meget på sinde. Vi er nemlig fuldt ud bevidste om at vi ER en landdistriktskommune og vi kan ikke have alle de kulturtilbud, som man har i de helt store byer. MEN vi kan investere i at få kultur herud. Det prioriterer vi, for vi synes det er vigtigt at alle får muligheden for at ”smage”  på den. Hvis man så efterfølgende elsker eksempelvis opera – ja, så kan man jo opsøge det. Men politisk synes vi det er vigtigt at vi får muligheden – og det giver vi i Kulturen Rykker Ud. Husk at bakke op om det.

Men nu byder vi alle hjerteligt velkommen til en uge i kulturens tegn: Brug den her uge fuldt ud. Sofaen skal spares i næste uge – brug ugen på at blive fyldt op med fantastisk kultur i mange genrer – tjek programmet grundigt ud – og lad jer fornøje. For husk uden jer – ingen Kulturuge.

Vel mødt til spændende, sjove, rørende og interessante kulturoplevelser. Og nu er det tid til Kristian Lilholt Duo, hvor Kristian har Frede Panduro med på guitar. Jeg glæder mig. Rigtig god fornøjelse.

LÆS OGSÅ: Lørdagen bød på Jubilæum og indvielse af nyt klubhus hos DCH Han Herred

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn