Lørdagen bød på Jubilæum og indvielse af nyt klubhus hos DCH Han Herred

Karen Nielsen fra Brovst har været medlem hos DCH Han Herred i alle foreningens 40+3 år. I dag klippede hun snoren til foreningens nye klubhus Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Lørdagen bød på Jubilæum og indvielse af nyt klubhus hos DCH Han Herred

Sidste lørdag i september 2023 var der fest, og fanen fundet frem hos DCH Han Herred. Klubben fejrede sit 40+3 års jubilæum og kunne også indvie deres nye flotte klubhus. 


Til at holde den officielle tale i denne forbindelse var formanden for Fritids, Kultur, og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune Helle Bak Andreasen inviteret.

Udvalgsformand for Fritid-, Kultur- og Landdistritksudvalget i Jammerbugt Kommune Helle Bak Andreasen Foto: Privat

I sin tale sagde Helle Bak Andreasen: 

Tusind tak for indbydelsen til at komme i dag.

På kommunalbestyrelsens vegne et stort og hjerteligt tillykke med jubilæet. 40 plus 3 år – det er noget af en bedrift.

Og I kan fejre jubilæet med fanen højt hævet – I er nemlig stadig en klub i udvikling – ja faktisk kan vi vel godt sige, at I er i forrygende udvikling. I hvert fald har I øget jeres medlemstal markant og det må vi vel konkludere er et tegn på, at det går godt i klubben. Og hvor er det skønt. Og skønt, at vi faktisk kan stå her i dag.

Nogle øjeblikke står faktisk klarere end andre. Jeg kan faktisk huske hvor jeg befandt  mig, da I tilbage i 2020 en lørdag formiddag ringede og sagde, at I havde problemer på jeres daværende plads og søgte efter et nyt sted at være. Jeg var nemlig på spaophold med mine piger – men der kom lige lidt hund indover. 

For naturligvis bekymrer det sig, når man bliver ringet op af en ”gammel” forening med et stabilt og godt medlemstal, der har problemer. Det skal der ageres på – og det blev der – ikke uden lidt snak frem og tilbage, for nu skulle man jo flytte ”helt” til Gøttrup. Men her mente vi, at der kunne være en egnet plads – og det viste sig at holde stik. I satte et flot stort projekt i søen med at få etableret nye, flotte faciliteter.

Men al begyndelse er svær – for som I selv beskriver : Der blev startet op i høj stiv græs, brændenælder, store sten og en masse huller. Græsset blev slået og medlemmerne gik i gang med at samle sten. Ingen klager, men uholdbart i længden. 

 –Heldigvis søgte I – og fik en håndsrækning fra Jammerbugt Kommune – men I søgte også selv andre fonde og har lagt massevis af frivilligt arbejde og timer her. Og godt engagement og hårdt arbejde har det jo med at bære frugt. Nu står vi her i dag og kan også indvie et nyt klubhus. I har en stor grund med flotte faciliteter – en god plads hvor der nu helt fra bunden er etableret det I ønsker. Og I er jo netop også blevet flere medlemmer. En 43 årig fødselar med ca. 150 medlemmer – det må vist på nordjysk betegnes som ok. flot. Dvs. rigtig flot.    

Men I arbejder jo også hårdt for det. Tænk på hvilken palette af muligheder I har på programmet. Hvalpekursus, familiehold, lydighedshold og rally. Og endda DM kan I  også mønstre at deltage i – og endda med særdeles flot resultat. Imponerende. 

Og hvorfor bakker vi som kommune så gerne op om jer? – Det gør vi af flere årsager. Vi vil gerne være Danmarks allerbedste fritids kommune. Og så er der jo straks nogen, der tænker – nå – vi skal ud at cykle alle sammen. Nej – det skal vi ikke – fritidsbegrebet skal nemlig tænkes bredt ind. Om det er kultur med alle de genrer det indebærer, naturen med gode oplevelser, alle de forskellige sportsgrene hvor man mødes i fællesskab eller alene – eller det her i DCH. 

Alt sammen er vigtigt. For det er nemlig vigtigt, at vi alle sammen gør netop det, vi selv allerhelst vil – og det skal vi sammen skabe de bedste rammer for. Politisk kan vi intet gøre alene – jeg tror i hvert fald ikke, at der kommer ret meget ud af aktiviteter, der starter i det offentlige, nej – vi skal bakke op om de ting der udspringer fra vores aktive medborgere. Det er de aktiviteter der holder – det er der man har sit engagement – det er der man får sin livslyst og glæde. Så jo – politisk prioriterer vi vores aktive fritidsliv – og det på alle parametre.

Så afslutningsvis en kæmpe stor tak til alle jer der gør det muligt. Tak til bestyrelsen for jeres store engagement og arbejde – men også en kæmpe stor tak til alle andre frivillige der uge efter uge bruger deres fritid her. Alle har jo kompetencer til at hjælpe med noget – og I har jo netop vist, at ved at løfte i flok – ja, der kan man nå selv store mål. Tak fordi I bidrager til en flot farve på den palette, der indeholder fritidsliv i Jammerbugt Kommune.

Hjerteligt tillykke med jeres jubilæum – med jeres nye klubhus og med de nye omgivelser. På kommunalbestyrelsens vegne al mulig held og lykke – også i fremtiden.

Tak for ordet.

DCH Hanherred Foto: Privat

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn