Pauseføring vendt til snævert nederlag i lokalopgør

Christian Rye
Christian Rye Foto: Thomas Jansen JammerbugtFC
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt FC så længe ud til at skulle hente tre nye point i lokalopgøret mod Vendsyssel FF. Der blev kæmpet bravt på en tung og regnvåd bane, hvor der var fuld power på de mange dueller. Men 1-0 føringen holdt ikke hjem.

Det blev Lasse Steffensen, der gjorde det onde ved sin barndomsklub, da han efter sin indskiftning på et par ærgerlige minutter vendte 0-1 til 2-1 med to scoringer.

I mere end 75 minutter så missionen ellers ud til at lykkes. En god flok energiske fans havde trodset regnen og gav Jammerbugt FC-spillerne et vigtigt rygstød ind i lokalopgøret, hvor de blå kom fint fra start og Christian Rye havde et forsøg fra kanten af feltet allerede efter tre minutter.

Men Vendsyssel FF viste også sine kvaliteter i kampens indledende fase og havde deres første chance efter otte minutter. Den havde Marcus B. Sørensen dog helt styr på, og i stedet var Jammerbugt FC oppe i den anden ende sekunder senere, hvor Sead Gavranovic måtte se sit ellers gode hug mod mål stryge forbi.

Jammerbugt FC fulgte op med flere gode offensive aktioner, som endte i farlige situationer. Den foreløbigt største chance tilfaldt dog værterne, der efter et kvarters spil kombinerede sig godt igennem Jammerbugt FC-defensiven og smed bolden i feltet, hvor Marcus B. Sørensen igen tog sig af afslutningen tæt under mål.

Der var som ventet knald på duellerne på den regnvåde bane i Hjørring, hvor der ikke blev givet noget væk fra hverken værter eller gæster. Vendsyssel FF fik spilovertaget, som minutterne gik, men det var en jævnbyrdig dyst, der udspillede sig.

Efter en halvtimes spil bed Jammerbugt FC fra sig. Først var det godt forarbejde af Bardhec Bytyqi og dernæst et godt indlæg fra Mads Larsen, der førte til, at Christian Rye var tæt på at sende bolden i nettet. Men værternes keeper fik med fingerspidserne tippet den drilske afslutning over mål.

På det efterfølgende hjørne, som Jammerbugt FC spillede kort, fasthold de blå presset. En flad bold blev spillet i et fyldt felt. Max Møller prikkede den videre til Bardhec Bytyqi, som med et kort aftræk fik afsluttet. Bolden blev blokeret og sprang op på Marcus Sloth og derfra i mål til en lidt tilfældig men dejlig 1-0 føring til Jammerbugt FC. En føring som holdt til pausefløjtet.

I pausen blev tidligere Jammerbugt FC spiller, Lasse Steffensen, sendt på banen og det skulle vise sig at blive afgørende for kampens udfald. Indskiftningen signalerede, at Vendsyssel FF ikke havde i sinde at holde igen i sin jagt på vej tilbage i opgøret, og 2. halvleg blev da også med værterne på bolden. De pressede hårdt på i perioder, men Jammerbugt FC-mandskabet kæmpede bravt og holdt fast i føringen.

Undervejs fik Vendsyssel FF på en repost prikket bolden ind over stregen. Det var indskiftede Lasse Steffensen, men han var i offside position og målet udeblev i denne omgang. Men det var et forvarsel om, hvad der var på vej.

Med under et kvarter tilbage af opgøret og Jammerbugt FC tæt på at hente den anden sejr i træk, slog Lasse Steffensen til igen. Endda hele to gange på blot to minutter. Først da en bold i dybden blev vundet af den høje angriber og sparket i mål fra kanten af feltet, og dernæst viste Lasse Steffensen på ny fysisk styrke og steg højst på et indlæg, som han headede i nettet endnu engang.

Inden de fatale to minutter havde Jammerbugt FC haft nogle få men gode omstillinger, hvor der var chancer til at udbygge føringen. Og Jammerbugt FC havde langt hen ad vejen stået imod presset fra Vendsyssel FF, og det gjorde i den grad ondt, at det ikke skulle holde hjem. Jammerbugt FC forsøgte forbilledligt at svare igen ovenpå den dobbelte mavepuster, men det blev desværre ikke til mere.

Præstation blev ikke til point i dette intense lokalopgør, men når skuffelsen har lagt sig, er der grund til fortsat optimisme efter endnu et jævnbyrdigt opgør, hvor de blåblusede leverede endnu en stærk holdpræstation.

Nu er der mulighed for at puste ud og samle kræfter i den kommende landskampspause, inden det går løs på ny.

Vendsyssel FF – Jammerbugt FC: 2-1 (0-1)
30’ 0-1 Marcus Sloth, Jammerbugt FC
77’ 1-1 Lasse Steffensen, Vendsyssel FF
79’ 2-1 Lasse Steffensen, Vendsyssel FF

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Mads Larsen (Solomon Onome Ogberahw), Emil A. Nielsen, Marcus Sloth (Frederik Høgh), Moussa Kamara, Kelvin Emmanuel Igbonekwu – Bardhec Bytyqi, Christian Rye, David Edvardsson, Max Møller (Mubaarack Nuh)– Sead Gavranovic (Aleksander Nilsson). Ikke benyttet: Benjamin Schubert, Omar Natami, Daniel Mortensen.