Fondsmidler til helt ny aktivitet i Jammerbugt hos FOF Vendsyssel

FOF Vendsyssel har fået bevilget 10.000 kr. fra Nordea Fonden til værktøj mm. til opstart at et nyt kursustilbud i Saltum med reparation af strengeinstrumenter Foto: FOF Vendsyssel
Print Friendly, PDF & Email

Fondsmidler til helt ny aktivitet i Jammerbugt hos FOF Vendsyssel

En glad nyhed fra FOF Vendsyssel og Nordea Vendsyssel om fondsmidler til Vendsyssel! Nordea Fonden udbyder midler til ”Liv i det lokale”, og i folkeoplysningen handler det om ”at gå til noget, der hvor du bor”, så det giver rigtig god mening med en ny lokal aktivitet!

Den glade nyhed er, at FOF Vendsyssel har fået bevilget 10.000 kr. fra Nordea Fonden til værktøj mm. til opstart at et nyt kursustilbud med reparation af strengeinstrumenter.
Forstander i FOF Vendsyssel, Kirsten Højrup fortæller, at der sjældent er ekstra penge i hverdagen i en aftenskole, så det er skønt, når der er mulighed for at søge midler til noget ekstra, og en fest når det lykkes!

Lokal opbakning til lokale midler
Filialdirektør i Nordea Vendsyssel, Betina D. Jensen har henvendt sig direkte til FOF Vendsyssel med lokal opbakning til den gode nyhed. Betina D. Jensen udtaler: Det glæder mig så usigeligt meget, når fondens midler gavner her i det lokale, så allerførst tak fordi I søgte, det er jo en forudsætning for, at midlerne lander her hos os i Vendsyssel. I modtager også besked direkte fra Nordea Fonden, det er dem der står for det praktiske ift. udbetaling af midlerne, jeg er blot den lokale ambassadør, som hjælper med at sprede det gode budskab både ift. jeres projekt og Nordea Fonden.

Lokale undervisere betyder alt
For aftenskolen er det helt vitalt, at der er lokale undervisere, som byder ind med deres kompetencer.
Kirsten Højrup fortæller, at en af aftenskolens musikundervisere byder ind med et kursus i service & reparation af strengeinstrumenter. Det er et helt nyt tilbud – både for aftenskolen – og i det hele taget i Vendsyssel!

Mikael Olesen Foto: Privat

Kursus med instrumentværksted bliver tilbudt i Saltum til efteråret. Underviser Mikael Olesen er
selv tilflytter til Saltum i Jammerbugt kommune.

Mikael Olesen er både underviser og musiker og har tidligere arbejdet i København. Mikael har en
baggrund med bl.a. opbygning af musikfaciliteter og undervisning, og han har været med til at starte spillestedet Pumpehuset i København. Han har lavet opsætninger af koncerter og teater i ind og udland og turneret og supportet succesfulde kunstnere med sin egen musik.

Mikael har også tidligere arbejdet med reparation af strengeinstrumenter. Derfor er det oplagt, at der nu bliver et tilbud i aftenskolen, hvor instrumentværksted er et kursus i folkeoplysningen, hvor man både lærer noget nyt og mødes om den fælles interesse og indgår i nye fællesskaber. Det er kernen i det at gå på aftenskole, siger Kirsten Højrup – og det er faktisk ret stort!

Hvad går instrumentværksted ud på?
Kom på kursus i selskab med strengeinstrumenter! Prøv at kombinere lidt snedker og lidt musiker! Kom i dybden med instrumentet og oplev hvad en tilpasset opsætning kan gøre!
Det er et kursus både til musikere og håndværksinteresserede. På kurset arbejder du med dit eget instrument, og hvis du ikke har et, finder vi også ud af det!

Få kendskab til instrumentet, værktøjet og materialerne. Kom i dybden med tone, opsætning og reparationer. Det handler om at afprøve metoder, at lære at bruge specialværktøj og oplevelsen af, at vi kan få instrumenter til at intonere og gengive tone klart og tydeligt.

Nyt liv til dit instrument
FOF er den grønne aftenskole siger Kirsten Højrup, og det giver bare så god mening at
udbyde en aktivitet, som handler om at reparere instrumenter og give dem nyt liv.
Bæredygtighed er mange ting, og her er det helt tydeligt, at man ved at tage sit instrument
på værksted får meget mere end ved at købe nyt.

FOF Vendsyssel har fået bevilget 10.000 kr. fra Nordea Fonden til værktøj mm. til opstart at et nyt kursustilbud i Saltum med reparation af strengeinstrumenter Foto: FOF Vendsyssel

Sammen kan vi mere
Når aftenskolen planlægger kurser, så er det også vigtigt med den rette ramme omkring det hele, og underviser Mikael Olesen har kig på, at med aktiviteten instrumentværksted er det oplagt at samarbejde med Saltum Husflidsskole. I forbindelse med 100års jubilæet for Husflidsskolen, er der kommet nye kræfter til, og Mikael peger på, at et samarbejde mellem FOF Vendsyssel og Husflidsskolen vil være de perfekte lokaler og atmosfære til af afholde kursus med instrumentværksted. Det er helt i tråd med tankegangen i FOF siger Kirsten Højrup – sammen kan vi bare mere!

Sådan skal pengene bruges
Underviser har selv værktøj til eget brug, og låner det gerne ud, men for at give den gode
oplevelse på kursusforløb med instrumentværksted er der brug for indkøb af supplerende værktøjssæt og materialer.
Det sikrer tilskuddet fra Nordea Fonden! Vi glæder os meget til at præsentere kursus i
det nye instrumentværksted i Saltum! Hold øje med www.fof-vendsyssel.dk

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn