ForsideCovid-19Ny offensiv teststrategi: Større fokus på smitteopsporing

Ny offensiv teststrategi: Større fokus på smitteopsporing

Print Friendly, PDF & Email

Ved et pressemøde i statsministeriet denne formiddag kunne statsminister Mette Frederiksen oplyse, at regeringen vil iværksætte en endnu mere offensiv test- og opsporingsstrategi for at holde corona-virus under kontrol.

– Når en person testet og er smittet, vil myndighederne allerede fra denne uge begynde at opspore, hvem de har været sammen med, så de kan blive isoleret hurtigt, og vi vil bryde smittekæderne, siger statsminister Mette Frederiksen.


Derudover oprettes en ny styrelse under Justitsministeriet, som skal sikre forsyningen af værnemidler samt øge testkapaciteten.

– Styrelsen skal sikre, at vi ikke i fremtiden vil mangle værnemidler, siger statsministeren.

– Den nye styrelse skal tage sig af det praktiske, logistikken og det samfundsmæssige beredskab. Det, vi kan se nu, er, at en virus starter som en sundhedsmæssig udfordring, men ender med at være et problem for hele samfundet.

– Vi betragter nu værnemidler og testkits som kritisk infrastruktur, siger Mette Frederiksen.

Tre elementer i ny teststrategi
Test, opsporing og isolation. Det er de tre elementer i den nye teststrategi, lød det fra Sundhedsminister Magnus Heunicke, der også deltog i pressemødet.

Som led i at styrke smitteopsporingen oprettes der en hotline, som skal hjælpe corona-smittede med at opspore deres kontakter, så de kan tilbydes at blive testet. Dette skal være med til at sikre, at smittekæden stoppes.

Testes man positiv skal man hurtigt i isolation, og bor man eksempelvis i en lille lejlighed, hvor der ikke er plads til at isolere sig selv, så skal man tilbydes at blive isoleret uden for eget hjem. Det kan blive på feriecentre, hoteller eller lignende, der kan blive stillet til rådighed som et frivilligt tilbud om selvisolation.


Ikke alle i kontakt med smittede skal isolere sig
Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, understregede ved pressemødet, at det ikke er alle, der har været i kontakt med en smittet, der skal isolere sig i 14 dage.

– Kort fortalt vil vi fokusere indsatsen der, hvor det giver mening at tilbyde hjælp til at isolere sig, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

En del af den nye strategi er, at man vil teste endnu flere personer uden symptomer, og det skal være med til at begrænse brugen af karantæne.

– Vil vil lave en meget mere målrettet og fokuseret testindsats for at undgå, at vi unødigt skal karantænesætte personer, siger Søren Brostrøm.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER