Ingen har været så ambitiøse på klima og lavbund som Regeringen

Rasmus Prehn
Rasmus Prehn (S)
Print Friendly, PDF & Email


Af Fødevareminister Rasmus Prehn, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet

Jakob Ellemann-Jensen har de seneste uger gjort det til en vane at tale usandt om udtag af lavbundsjord. Under landbrugsforhandlingerne var det ellers Venstre, der argumenterede for at udtag af lavbundsjord var nærmest et mirakelmiddel for den grønne omstilling, mens vi fra regeringens side var mere skeptiske, fordi vi vidste, hvor svært det var at få det til at lykkes.  


I fællesskab lavede vi en super ambitiøs aftale om udtag af i hvert fald 85.000 hektar lavbundsjord inden 2030 som et bindende mål og en ambition om hele 100.000 hektar. Nu er vi i fuld gang, og det går stærkere end nogensinde, og vi har siden 2021 igangsat udtagning af 21.000 hektar alt inkl. Altså 14 gange så meget, som i hele perioden 2014-2021, hvor Ellemann var minister i to af årene 2018-2019.

Alligevel turnerer Venstres formand og statsministerkandidat rundt med det falske budskab, at der intet sker på området, og at den socialdemokratiske regering nærmest har stoppet al udtag af lavbundsjord. Han sagde det i den første tv-debat for statsministerkandidater den 4 september, og han sagde det i Folketingets åbningsdebat torsdag den 6. oktober. 

Jeg synes, det er en underlig tilgang til vores samarbejde at rejse rundt med så falsk en påstand, som Ellemann gør her. Især når han som tidligere Miljø- og Fødevareminister kender området ud og ind, ved hvor svært arbejdet er, og at vi alligevel har nået 14 gange så meget på et år (2021-2022), som han og andre tidligere ministre nåede i hele perioden 2014-2021. 

I stedet burde Ellemann hylle det stærke samarbejde, vi har i Folketinget om netop dansk landbrug og klimaindsatsen. Vi speeder gerne processen op, og vi gør det gerne i samarbejde med Venstre. Vi har brug for hinanden, hvis det skal lykkedes. 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn