Henrik Fenneberg, der står bag krigsveteran-projektet, Veteran Oasen, i Kaas er i finalen, når TV2 Nord kårer Årets Nordjyde 2021

Henrik Fenneberg FOTO: Daniel Mikkelsen, TV2 Nord.

Når TV2 Nord – sammen med nordjyderne, kårer Årets Nordjyde for femte gang, er Henrik Fenneberg en af de fem finalister, der har chancen for at vinde 50.000 kroner. Det hele bliver afgjort ved et stort show på Vendsyssel Teater 7. oktober.

Henrik Fenneberg sad i møde med sine kollegaer på Aalborg Kaserne, da han blev overrasket af TV2 Nords vært Morten Pedholt og fotograf Daniel Mikkelsen tidligere i denne uge. Med sig havde de blomster og beskeden om, at Henrik Fenneberg var indstillet til Årets Nordjyde.Det er fantastisk. Meget rørende, siger Henrik Fenneberg og fortsætter:

-- annonce ---

-Det giver bare mere energi til at fortsætte det projekt, man har gang i.

-Det er den største ros, man kan få.

Henrik Fenneberg er en af fem finalister, der 7. oktober har chancen for at blive kåret som Årets Nordjyde. Henrik er nomineret for sit omfangsrige frivillige arbejde for danske veteraner, der har været udsendt for Danmark til konfliktområder ude i verden.

Senest har han stået bag et helt nyt værested for veteraner i Kaas, Veteran Oasen. Her kan veteraner med bopæl i Nordjylland mødes og finde støtte i hinanden i hverdagen. Og der er plads til alle veteraner, hvad end de kommer fra forsvaret, politiet eller sundhedsvæsenet.

Det er blandt andet det, dommerne i Årets Nordjyde har lagt vægt på, da de valgte Henrik Fenneberg ud blandt de mange indstillede nordjyder.

-Henrik er blandt finalisterne fordi han har gjort en kæmpe indsats for veteraner; soldater, sygeplejersker, politibetjente, der har været udsendt på vegne af vores land. Han har løftet et kæmpe projekt og fået det på benene – skabt et fristed, Veteran Oasen, hvor der er aktiviteter for de her mennesker, som gør, at de kan hjælpe hinanden til at komme ovenpå igen. Det er en kæmpe bedrift, siger Lasse Heidelbach, der er en af de tre dommere.

Om Henrik Fenneberg ender med at vinde titlen som Årets Nordjyde, den unikke statuette og de 50.000 kroner, der følger med, bliver afgjort den 7. oktober om aftenen, når TV2 Nord sender det store Årets Nordjyde-show direkte fra Vendsyssel Teater. Showet kan følges direkte på TV2 Nord Salto, på tv2nord.dk og på TV2 Nords Facebook-side – og så kan man naturligvis også købe billetter til showet via Vendsyssel Teaters hjemmeside.

FAKTA: Årets Nordjyde
Det er femte gang, TV2 Nord arrangerer prisuddelingen Årets Nordjyde – og tredje gang det store show finder sted på Vendsyssel Teater. I år er det den 7. oktober.

Prisen Årets Nordjyde er sat i verden for at hylde de nordjyder, der gør noget godt for andre, men derudover kan alt hyldes og belønnes, for der er utallige måder at gøre godt på.

De fem finalister til Årets Nordjyde 2021 er udvalgt blandt et felt på flere hundrede indstillinger. Det arbejde har en dommertrio bestående af festivalleder for Nibe Festival Peter Møller Madsen, skuespiller Lone Rødbroe og stifter af patientforeningen ”Organdonation Ja Tak!” Lasse Heidelbach.

Billetter til det store show kan købes via Vendsyssel Teater, men alle kan se med hjemmefra, for showet bliver både sendt på TV2 Nord Salto, tv2nord.dk og på TV2 Nords Facebook-side.

De øvrige finalister i kampen om at blive Årets Nordjyde er:
• Alexander Møller Nielsen, Kvissel ved Frederikshavn – arrangør af de velgørende motionsløb Danmark for Børnecancerfonden
• Lotte Hall, Hjørring – stifter af MadOasen i Hjørring, der uddeler overskudsmad
• Kristian og Gitte Mosgaard, Farstrup ved Nibe – stiftere og ejere af Farstrup
Vildtplejecenter
• Kirsten Agger, Thisted – stifter og drivkraft i ”Sognets Dagligstue” i Thisted, et
værested for enlige og ensomme gennem 31 år