Havens hovedbrud: Kan jeg plante stauder om sommeren?

Arkivbillede

Havens hovedbrud: Det spørger haveejerne om i juli

Hvordan bekæmper jeg bladlus og dræbersnegle, kan jeg flytte stauder om sommeren, og hvorfor revner kirsebærrene? Haveselskabets rådgivning modtager hvert år tusindvis af spørgsmål fra landets haveejere. Louise Møller, der er Haveselskabets havefaglige rådgiver, giver her svar på nogle af de spørgsmål, der oftest bliver stillet i juli.

-- annonce ---

Kan jeg plante stauder om sommeren?

Der er intet i vejen for at plante stauder eller andre planter midt på sommeren, men du skal være forberedt på, at det bliver mere besværligt for dig at gøre det netop nu, især hvis det bliver en varm sommer uden meget regn. Nyetablerede planter har et begrænset rodnet, og de kan derfor ikke selv søge så langt ned efter vand i jorden. Derfor kræver det meget vanding og er hårdt for planterne at blive omplantet på denne årstid, hvor deres behov for vand er størst, og det gælder om at holde jorden omkring rodklumpen fugtig. Klip eventuelt stauderne ned, særligt hvis de er lige ved at gå i blomst, inden du planter dem, så de har en mindre top, de skal forsyne med vand. Hvis det er muligt, er det bedre at vente til september med at plante eller flytte stauder.

Flere havespørgsmål?

Er du også blevet glad for at gå i haven, men har mange havespørgsmål? Så kom med og dyrk haveglæden i godt selskab. Haveselskabet er en nonprofit forening af 30.000 haveejere. Vi er lige så forskellige som vores haver – men haveglæden, den deler vi. Læs mere og få måske svar på flere af dine havespørgsmål på haveselskabet.dk. Haveselskabet udgiver medlemsmagasinet HAVEN, der udsendes 10 gange om året til alle medlemmer.