Afslørende brev: Kollerup har smækket kassen i til Nordjylland

Erik Høgh-Sørensen
Erik Høgh-Sørensen. Foto: Region Nordjylland
Print Friendly, PDF & Email

I et brev har erhvervsminister Simon Kollerup (S) fortalt en række nordjyske virksomheder, at de ikke længere vil få støtte, selvom krisen kradser mere end nogensinde under Grundlovsskandalen.

”Brevet viser, at den socialdemokratiske regering ikke aner, hvad den har gjort, og at den slet ikke forstår erhvervslivet. Fra min tid i Mærsk ved jeg alt om, hvor svært det kan være at tilbageerobre internationale salgsmarkeder, hvis man en gang har tabt dem. Det tager måneder at genvinde, og alligevel smækker Kollerup kassen i. Denne gang forværres erhvervslivets stilling af, at regeringen har brændemærket Nordjylland internationalt som et nyt Wuhan,” siger Erik Høgh-Sørensen, regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti.


”Derudover ligner regeringens henvisninger til EU’s lovgivning om statsstøtte et forsøg på at forsinke erstatningen til minkavlere og andre. Når man nedlægger et helt erhverv, er der jo ikke tale om statsstøtte, men erstatning og ekspropriation. Regeringen holder folk hen med snak,” siger Erik Høgh-Sørensen, der er tidl. EU-korrespondent for Ritzau.

Erhvervsministeriet har sendt brevet en række nordjyske virksomheder, at de ikke vil modtage støtte efter 22. november, fordi nu var Nordjylland åbnet op.

I brevet står bl.a.:

”Med ophævelsen af restriktionerne i Nordjylland vil ordningen være gældende for perioden fra og med den 6. november til og med den 22. november, hvorefter der ikke længere ydes kompensation fra pendlingslønkompensationsordningen.”

Brevet er vedhæftet som billede. Det blev 23. november 2020 sendt som et lyn fra en klar himmel til en nordjyske række virksomheder og erhvervsorganisationer.

Brevet indeholdt følgende budskab fra Kollerup:

Kære alle 

Mange tak for de konstruktive møder om håndtering af restriktioner i de syv nordjyske kommuner.

I lyset af ophævelsen af de lokale restriktioner i de pågældende kommuner vil der ikke længere være en fast mødekadence i denne kreds. Vi vil i stedet indkalde til møder efter behov.

Vedhæftet har I som lovet et kort skriftligt svar på jeres spørgsmål vedr. lønkompensation.

Jeg er utrolig glad for det gode samarbejde i denne ekstraordinære tid. 

Med venlig hilsen

Simon Kollerup