Nu kommer badehusene igen på stranden i Blokhus

LL Transport og Entreprenør igang med at sætte badehusene op på stranden i Blokhus Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

LL Transport og Entreprenør klar til at køre badehusene på stranden i Blokhus

Hos LL Entreprenør er Kjeld Hedegård Nielsen og hele teamet klar til at fragte badehusene ned på deres pladser på stranden i Blokhus, hvor ejerne har tilladelse til at opstille husene i perioden 1. maj – 1. september.

Kjeld Hedegård Nielsen fortæller:

– Vi er glade for at være betroet opgaven, for så vidt angår ca. halvdelen af husene, hvis ejere har valgt os som leverandør. Vores chauffører kører med stor forsigtighed, så servicen ikke falder ud af skabene, ligesom de bliver placeret forsigtigt og omhyggeligt på husenes respektivre numre, som er tildelt af Jammerbugt Kommune. Vi føler et stort ansvar for husene og deres stolte historie. Derfor har vi hos LL Entreprenør også iværksat konkrete redningsplaner, når Vesterhavet viser tænder, og der er fare for, at husene bliver fanget af havet.

-Apropos husenes historie så går den helt tilbage til midten af 1800-tallet. Nærmere betegnet besøgte forfatteren Meir Aron Goldschmidt Blokhus i 1865. Hans dukkert i Vesterhavet blev starten på Vestkystturismen, hvorefter turisterne begyndte at strømme til Blokhus i de efterfølgende år. Hvor havet hidtil have været en hård og ubarmhjertig arbejdsplads for de lokale, åbnede der sig nu takker været netop naturen og bademulighederne i havet en dør for, at de lokale kunne skabe sig indtægter via de gæstende turister. Blokhusbeboerne tog gæstfrit imod turisterne og tjente penge ved at udleje værelser ud m.v. til de fine fremmede, der kom langvejsfra. – Også badevogne blev udlejet, idet badningen dengang foregik på den måde, at en badevogn blev kørt ud i vandet, hvorefter den badende kunne træde direkte ud i vandet uden at vise sin bare krop.

-Badevognene blev starten på badehusene på stranden, som vi kender det i dag. Husene danner ramme både som omklædningsrum og som opholds- og hyggerum, ligesom mange badehuse er populære samlingssteder for familie og venner. Husene repræsenterer en værdifuld fællesskabskultur, og derfor passer vi da også godt på dem både under transporten til og fra stranden, og mens de har deres plads på stranden i sommerhalvåret. Ikke alle badegæster er så heldige at disponere over et af de populære og eftertragtede badehuse. Så giver den brede strand heldigvis mulighed for at glæde sig over at kunne bruge nutidens badevogne, nemlig bilerne. Blokhus har blandt mange andre styrker den, at det er et af de få steder i landet og i Europa, hvor der er adgang til at køre på stranden.

-Hos LL Transport og Entreprenør glæder vi os til at sætte gang i badehussæsonen 2023, og vi er stolte af at være en del af en badehuskultur med en lang historie bag sig og en forhåbentlig lang fremtid for sig, slutter Kjeld Hedegård Nielsen.

LÆS OGSÅ: Politiet advarer: Flere tilfælde af ældre narret over telefonen

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn