Vinderen af Kulturprisen 2022 i Jammerbugt Kommune blev hyldet

Kulturprismodtager Gerda Tranberg flankeret af Formand for Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen og Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen


Jammerbugt Kommune har kåret en vinder af Kulturprisen 2022. Vinderen blev Gerda Tranberg, som er formand for Kunstgruppen Silikone.

Gerda Tranberg, formand for Kunstgruppen Silikone, modtog Jammerbugt Kommunes kulturpris i 2022 ved et festligt arrangement på Tranum Strandgård, hvor Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen og Formand for Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen gav Gerda Tranberg flotte ord med på vejen. 

-- annonce ---


Gerda Tranberg modtog prisen for sin massive, flotte og vedholdende rolle i kunstens verden i Jammerbugt Kommune. Gerda Tranberg er på samme tid jordbunden og åben over for nye idéer, og hun arbejder ihærdigt for at give plads til bredden i kunsten – samtidig med at hun udstikker en kvalitetssikker kurs. 

Ved uddelingen af prisen var der kunstneriske oplevelser med Arthur & Kim, Koret Voqalis samt Kirsten Gitz & Fillip N. Stehr-Rasmussen, og arrangementet markerede ligeledes afslutningen på kommunens årlige kulturuge. Formand for Kulturelt Samvirke Inge Pedersen var eftermiddagens toastmaster.

Fakta

Jammerbugt Kommune uddeler Kulturprisen til en person eller et netværk, der:

  • har bragt kunst og kultur til Jammerbugt Kommunes borgere og som har ydet en bemærkelsesværdig indsats indenfor kunst eller det almene kulturelle område. 
  • har sat synlighed på kunst og kultur i Jammerbugt Kommune og har kunst og kultur i sit hjerte. 
  • står for høj kvalitet og har gode formidlingsevner, som medvirker til, at der sættes spor.
  • har været igangsætter og har givet inspiration til andre samt skabt interesse for aktiviteter inden for kunst- og kulturlivet.